Početna Vijesti Ured gradonačelnika Popovača iduće godine domaćin Međunarodne konferencije za razvoj ruralnog turizma
Popovača iduće godine domaćin Međunarodne konferencije za razvoj ruralnog turizma
Petak, 29 Studeni 2019 14:07

konferencija turizam2020 vU prostoru Vimal Akademije u Moslavačkoj Slatini održan je sastanak Organizacijskog odbora Međunarodne znanstveno - stručne konferencije za razvoj ruralnog turizma 2020. pod nazivom „Sa sela o selu".


Riječ je o konferenciji međunarodnog karaktera koja će se održati 21. svibnja 2020.god. na području Grada Popovače, a organizira je Vimal Akademija u partnerstvu sa Sveučilištem Libertas Zagreb, Univerzitetom u Mariboru, Univerzitetom Educons Novi Sad, Univerzitetom PIM Banja Luka, LAG-om Moslavina, Turističkim zajednicama Kutine i Popovače odnosno gradovima Kutinom i Popovačom.
„Cilj konferencije je doći do što jasnije slike sadašnjeg stanja i ponuditi rješenja za nastavak razvoja ruralnog turizma Hrvatske i susjednih zemalja, s tim da bi ove godine poseban naglasak bio na razvoju Moslavine. Govornici će biti turistički djelatnici i neposredni nositelji aktivnosti, predstavnici ključnih turističkih i gospodarskih institucija, predstavnici fakulteta za turizam i ekonomiju iz više zemalja, te predstavnici resornih ministarstava"- istaknuto je na sastanku Organizacijog odbora Konferencije kojemu je među ostalim sudionicima nazočio i gradonačelnik Josip Mišković izrazivši zadovoljstvo činjenicom da će upravo Gradu Popovača pripasti uloga domaćina Konferencije. 
„Ova međunarodna konferencija zamišljena je kao jednodnevni susret u vidu kratkih stručnih predavanja, interaktivnog rada u manjim grupama te panela na kojima će se razmijeniti međusobna iskustva i donijeti zaključci, odnosno smjernice budućeg razvoja. Pripreme i podloge za raspravu ponudit će studenti i profesori više fakulteta nakon obavljene terenske nastavu na području Moslavine u 2019 i 2020 god. uz asistenciju lokalnih turističkih djelatnika i podršku lokalne uprave"- naglasio je Marko Jurakić iz Vimal Akademije- Međunarodnog centra za razvoj ljudskih potencijala koji je smješten u srcu Moslavačke gore, u naselju Moslavačka Slatina.

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.