Dječji vrtić Popovača

Dječji vrtić PopovačaA. Stepinca bb
44317 POPOVAČA
Tel: 044/679 034
Fax: 044/679 034
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Radno vrijeme: 06 - 16.30 sati

 

Dječji vrtić Popovača započeo je s radom 1973. godine pod upravom Osnovne škole Popovača. Stupanjem na snagu novog zakona o školskom odgoju vrtić se odvaja od škole i njegov osnivač postaje Općina Popovača. Općina imenuje ravnatelja i svoje predstavnike u Upravno vijeće vrtića, te vrtić započinje s radom 01.01.1999. godine kao samostalna javna ustanova.

Vrtić radi po izvedbenom planu i programu predškolskog odgoja koji je verificiralo Ministarstvo prosvjete RH, a koji se svake godine mijenja i dopunjava prateći suvremena kretanja u razvoju predškolskog curiculuma. Dječji vrtić Popovača je ustanova čija je osnovna djelatnost odgoj i naobrazba, te skrb o djeci predškolske dobi od tri godine do polaska u osnovnu školu, a ostvaruju se u skladu s Programskim usmjerenjem odgoja i naobrazbe predškolske djece.

Vrtić djeci nudi desetsatni primarni program, petosatni primarni program, program predškole i kraći program učenja engleskog jezika. U sklopu redovnog programa potiče se zadovoljavanje dječjih osnovnih i tjelesnih i zdravstvenih potreba, razvijanje psihosocijalnih vještina, usvajanje kulturno-higijenskih navika, te provode istraživačko-razvojne aktivnosti prema psihofizičkim karakteristikama pojedinog djeteta, uz potpuno individualiziran pristup djetetu. Sve to dijete provodi kroz igru koja je najznačajnija i nenadomjestiva aktivnost u životu predškolskog djeteta. Isto tako dijete uči sve oblike komunikacije, uči o sebi i svijetu koji ga okružuje, uči o vlastitim pravima i pravima drugih, razvija i obogaćuje emocije, uči socijalno ponašanje.

Program predškole je skraćeni predškolski program i namijenjen je isključivo pripremi djeteta za polazak u Oš, ukoliko nisu uključeni u redovni školski program. Djeca su u predškoli usmjerena na igru, na aktivnosti kojima je cilj vježbanje nekih sposobnosti i vještina (npr. grafomotorika i sl.) te usvajanje znanja (npr. orijentacija u vremenu i prostoru) važnih za početno usvajanje programa 1. razreda Oš. Djeca su uključena u stalne skupine, a program je jednogodišnji (150 sati) i provodi se kontinuirano dva puta tjedno. Program predškole provodimo u 8 skupina. Dvije skupine u DV Popovača i po jedna skupina u Potoku, Strušcu , Osekovu, Donjoj Gračenici, Gornjoj Jelenskoj i Voloderu. Vrtić Popovača program predškole provodi na način da odgojiteljica dolazi u mjesto stanovanja djece i okuplja ih u prostorijama područnih škola Oš Popovača i Društvenog doma (Donja Gračenica).

Općina Popovača je započela sa rekonstrukcijom zgrade Dječjeg vrtića tijekom ljetnih mjeseci 2007. godine i djeca su krenula u obnovljeni prostor sredinom 10. mjeseca 2007. U 2008. godini očekujemo nastavak radovana katu vrtića i planiramo u jesen 2008. godine otvoriti jednu skupinu jaslica koje su prijeko potrebne našoj sredini.

KONTAKT PODACI

Grad Popovača
Trg grofova Erdödyja 5
44317 Popovača

MB: 2595818
OIB: 73945204941

Tel: 044 679 750
Tel: 044 679 748
Fax: 044 679 140
e-pošta: grad@popovaca.hr

PODACI O RADNOM VREMENU

Dnevno radno vrijeme upravnih tijela Grada Popovače je od ponedjeljka do petka od 07:00 do 15:00 sati.
Uredovno vrijeme upravnih tijela Grada Popovače za rad sa strankama je radnim danima, od ponedjeljka do petka u vremenu od 08:00 do 13:00 sati. Dnevni odmor (stanka) upravnih tijela je u u vremenu od 10:00 do 10:30 sati.

© 2024 Grad Popovača. Sva prava zadržana. Design: Andrija Rudić, info@aldonia.hr Programiranje: Računalne djelatnosti "Roby"