Gospodarstvo

Zapadna granica općine udaljena je od Zagreba samo 50 km, a općina Popovača također je odlično povezana sa Siskom i Kutinom, pa je vidljiv kvalitetan prometno-zemljopisni položaj.

Postojeća industrija od velikog je značaja, a smjernice razvoja općine kroz razvoj poljoprivrede i poduzetništva ukazuju na planski pristup i zrelost u sklopu cjelokupnog gospodarskog napretka. Općina je već prepoznala važnost poticanja razvoja poljoprivrede i poduzetništva kroz programe sufinanciranja i planskog razvoja, a dokaz tome je i uključivanje u Projekt reforme lokalne samouprave, gdje je proizvod ovaj Strateški plan gospodarskog razvoja. Jasno je da se mora očekivati i uključivanje lokalnih projekata u pretpristupne fondove, kao i prepoznavanje navedenih vrijednosti kroz Županijsku razvojnu strategiju i Plan lokalnog razvoja Moslavine, gdje je općina Popovača već prijavila određene projektne prijedloge. Očekuje se da će razvojem gospodarstva ojačati i društvena infrastruktura jer se opaža nedostatak glazbene, osnovne i srednje škole, kao i sportskih terena, bazena, teretane i sportske dvorane, za što postoji realna potreba i interes.

 

Popis tvrtki

Popis obrtnika

KONTAKT PODACI

Grad Popovača
Trg grofova Erdödyja 5
44317 Popovača

MB: 2595818
OIB: 73945204941

Tel: 044 679 750
Tel: 044 679 748
Fax: 044 679 140
e-pošta: grad@popovaca.hr

© 2023 Grad Popovača. Sva prava zadržana. Design: Andrija Rudić, info@aldonia.hr Programiranje: Računalne djelatnosti "Roby"