Početna Vijesti Ured gradonačelnika Nove mjere za povećanje zdravstvenog standarda na području Grada
Nove mjere za povećanje zdravstvenog standarda na području Grada
Utorak, 23 Listopad 2018 14:08

odbor zdravstvo mNa sjednici Odbora za zdravstvo Grada Popovače raspravljano je o prijedlogu da se u popovačkom Domu zdravlja osigura prostor za djelatnost Županijskog Zavoda za javno zdravstvo tijekom cijele godine.


„Grad Popovača je u cilju unaprjeđenja povišenog zdravstvenog standarda na sastanku sa predstavnicima Sisačko- moslavačke županije, Doma zdravlja te Zavoda za javno zdravstvo SMŽ izrazio namjeru da se stvore uvjeti za rad Županijskog Zavoda za javno zdravstvo tijekom cijele godine. Kao adekvatan prostor za to je predložen prostor dijela bivšeg RTG Odjela popovačkog Doma zdravlja"- istaknuo je gradonačelnik te naglasio da je Grad u tom smislu spreman osigurati sredstva za potrebno preuređenje prostora kako bi se isti prilagodio uvjetima za rad ZJZ SMŽ, čija djelatnost bi, dodala je predsjednica Odbora Marija Starčević, ovdje obuhvatila aktivnosti vezane za školsku medicinu (obavljanje sistematskih pregleda, cijepljenja učenika...), rad epidemiološke službe (kao što je obavljanje pregleda za sanitarne iskaznice) te mikrobiološku službu (prikupljanje uzoraka za šire pučanstvo).
Sa članovima Odbora gradonačelnik je razmatrao i prijedlog sufinanciranja dodatnog zapošljavanja jednog fizioterapeutskog tehničara ili stručnog prvostupnika fizioterapije na Odjelu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Domu zdravlja Popovača. „Riječ je o još jednoj mjeri u cilju povećanja zdravstvenog standarda koju namjeravamo provesti iduće godine u cilju smanjenja listi čekanja za fizikalnu terapiju"- zaključio je gradonačelnik.

odbor zdravstvo1

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.