Početna Vijesti Ured gradonačelnika U tijeku aktivnosti na organizaciji 11. Izložbe stoke SMŽ
U tijeku aktivnosti na organizaciji 11. Izložbe stoke SMŽ
Četvrtak, 05 Travanj 2018 13:18

izlozba stoke mU Popovači je jučer održan sastanak na temu organizacije ovogodišnje Županijske izložbe stoke. Kako je definirano, 11. Izložba bit će održana na popovačkom Sajmištu 19. svibnja.

Zamjenik sisačko- moslavačkog župana Roman Rosavec i gradonačelnik Josip Mišković ovom su prilikom zajedno sa ostalim sudionicima organizacije usvojili okvirni program i satnicu manifestacije. Kako je naglašeno,
Županijska izložba stoke SMŽ jedna je od najznačajnijih manifestacija te vrste u Hrvatskoj i predstavlja važnu uzgojnu mjeru u stočarstvu te je potrebno poduzeti sve u okviru raspoloživih mogućnosti da se razina kvalitete izložbe još snažnije unaprijedi. Kao najveći problem u organizacijskom smislu i dalje se ističe nedovoljna zainteresiranost uzgajivača goveda mliječnih pasmina za sudjelovanje na izložbama. Ovogodišnja će Izložba, dogovoreno je, pored ocjenjivačkog dijela u konjogojstvu i govedarstvu, ponovno obuhvatiti i revijalni dio u kojem će biti predstavljena stoka u prikazu, male životinje te revija pasa. Organizirat će se i tradicionalna povorka zaprega od središta Popovače do prostora Sajmišta te će se održati i ocjenjivanje zaprega. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva, tradicijski obrti i udruge s ovog područja bit će pozvane da svoje proizvode predstave u pratećem dijelu programa Izložbe.

izlozba stoke1
U organizaciju Izložbe su, pored Županije i Grada, uključeni Hrvatska poljoprivredna agencija, Središnji savez udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka, Središnji savez uzgajivača konja Hrvatski posavac, Udruga stočara i ratara 'Seosko gospodarstvo' Popovača, Konjogojska udruga Moslavina, Turistička zajednica Grada Popovače, Kinološko društvo Popovača te Udruga uzgajivača malih životinja Moslavina.

izlozba stoke2

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.