Početna Vijesti Ured gradonačelnika Gradonačelnik se sastao sa vijećnicima Mjesnog odbora Gornja Jelenska
Gradonačelnik se sastao sa vijećnicima Mjesnog odbora Gornja Jelenska
Srijeda, 23 Ožujak 2016 10:50

vmogj mNa jučer održanom sastanku gradonačelnika sa članovima Vijeća mjesnog odbora Gornja Jelenska razmatrane su aktualne potrebe odnosno investicije koje se planiraju provoditi tijekom ove godine.


Jedan od najznačajnih predviđenih projekata jest završetak izgradnje vodovodne mreže u gornjojelenskim ulicama Paklenica i Novo Brdo, izvijestio je gradonačelnik Josip Mišković. „Temeljem određenih zahtjeva zajedno sa vodovodnim planira se postavljanje i plinskih cijevi u istom rovu. Kada govorimo o većim investicijama, planira se i nastavak uređenja Pučkog doma na kojem ćemo dovršiti postavljanje nove, PVC stolarije te izmjeniti električnu mrežu. Sanacija fasade nastojat će se nominirati Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Predviđen je i nastavak izgradnje pješačke staze do projektiranog dijela naselja odnosno ulaska u Rudničku ulicu"- istaknuo je Mišković. U okviru rasprave o realizaciji projekta izgradnje novog vatrogasnog doma u Gornjoj Jelenskoj, gradonačelnik je izvijestio da je Grad krajem protekle godine izdvojio 50.000,00 kuna za zakup instalirane snage što je, kako je obrazložio, preduvjet da Elektra započne izradu projekta za izmještanje postojeće trafostanice kako bi se stvorile pretpostavke za gradnju navedenog objekta i pripadajućeg parkirališta. „Pored spomenutih aktivnosti, planiran je i nastavak uređenja mjesne crkve na kojoj je potrebno sanirati fasadu, što prethodno iziskuje radove na isušivanju vlage čija se vrijednost procijenjuje na 200.000,00 kuna"- rekao je gradonačelnik te dodao da se nastavljaju i radovi na daljnjem uređenju srednjovjekovne utvrde Jelengrad kako bi se ista privela turističkoj namjeni.

vmogj1
Ovaj je sastanak bio prilika da vijećnici Mjesnog odbora Gornja Jelenska upozore i na potrebu uređenja nadstrešnice ispred mrtvačnice odnosno pronalaženja nekog drugog rješenja za stvaranje adekvatnijih prostornih uvjeta ovog, kako je istaknuto, izrazito skučenog objekta.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.