67-obljetnica-bleiburg-mUz molitvu koju je predvodio župnik Mato Draganović, općinski čelnici su zajedno sa članovima Udruge 'Hrvatski domobran' Popovača i predstavnicima braniteljskih udruga kod središnjeg križa na Mjesnom groblju Popovača položili vijenac i zapalili svijeće u povodu 67. obljetnice Bleiburške tragedije.

Odajući počast žrtvama Bleiburga i Hrvatskog križnog puta, okupljeni su ovom prilikom posjetili i vječno počivalište trojice časnika Hrvatskog domobranstva iz Popovače, žrtava zloglasne Udbe- Juraja Juce Ugarkovića, Marijana Čulumovića i Ivice Pavičića koji su ubijeni 26. travnja 1946. godine u šumi Ribnjača.

67-obljetnica-bleiburg-1

67-obljetnica-bleiburg-2

67-obljetnica-bleiburg-4

U okviru obilježavanja 67. obljetnice Bleiburške tragedije održana je i sveta misa u popovačkoj župnoj crkvi.
Petnaestak građana Općine Popovača među kojima i zamjenik općinskog načelnika Dragan Šarčević prošle su subote nazočili središnjoj komemoraciji žrtavama Bleiburške tragedije i Hrvatskoga križnog puta. Posjet Bleiburgu organizirala je kutinska Udruga 'Hrvatski domobran', a Općina Popovača isti je financijski podržala sredstvima u iznosu od 2.000 kuna.67-obljetnica-bleiburg-3

67-obljetnica-bleiburg-5