kolegij1-mKroz Program javnih radova kojeg provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje Općina Popovača zaposlit će četvero nezaposlenih osoba- izvijestio je na danas održanoj sjednici kolegija općinski načelnik Josip Mišković.

„Dvije osobe angažirat će se za poslove detaljnog čišćenja pučkih domova na području Općine. Riječ je o prostorima koji predstavljaju okosnicu društvenih događanja budući su mjesta održavanja svih javnih potreba u naseljima, a za većinu njih Općina nema u potpunosti definirano rješavanje redovitog čišćenja. Također planiramo zaposliti i dvije osobe za uređenje zelenih i ostalih javnih površina na području Općine. One bi zasadile cvijeće na za to već predviđenim površinama, održavale postojeće cvjetnjake i žardinjere, zalijevale ih te čistile javne površine gdje se za to ukaže potreba"- obrazložio je načelnik. Provedba javnih radova predviđena je u trajanju od tri mjeseca, a troškove zapošljavanja u potpunosti snosi HZZ.
U nastavku sjednice usvojena je Odluka o raspisivanju Javnog natječaja za prodaju građevinskog zemljišta u Zoni 'Mišička'. Također je odlučeno da se, na temelju zaključka usvojenog na posljednjoj sjednici Odbora za branitelje, odlazak u Bleiburg kojeg organizira kutinska Udruga 'Hrvatski domobran' financijski podrži u iznosu od 2.000 kuna budući je polovica prijavljenih posjetitelja s područja Općine. Sredstvima u iznosu od 4.000 kuna podržat će se pak braniteljske igre popovačke Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.