sastanak-vmo-dg-mU cilju razmatranja mogućnosti izvršenja utvrđenog Plana rada, općinski načelnik Josip Mišković nazočio je sastanku Vijeća Mjesnog odbora Donja Gračenica.

Predsjednik VMO Dragutin Šneler zahvalio je ovom prilikom načelniku na razumijevanju iskazanom kroz financijsku podršku radovima na uređenju Pučkog doma. "Izmjena električnih instalacija izvršena je vrlo kvalitetno, a zahvaljujući osiguravanju potrebnog materijala od strane Općine Popovača, sanirani su te oličeni zidovi u unutrašnjosti sale. Kako bi se zadovoljili osnovni sanitarni uvjeti za njezino korištenje, potrebno je i urediti kuhinju. Također postoji ideja o postavljanju kolektora solarne energije na krovište doma, kao i spuštanja stropa u sali za što bi trebalo osigurati materijal, a mještani bi radove izveli samostalno"- obrazložio je Šneler.sastanak-vmo-dg-1
Vijećnici ovog Mjesnog odbora izrazili su nezadovoljstvo kvalitetom kontrole nad izvedbom radova u njihovu naselju, a kada je riječ o potrebama u ovom selu, među ostalim su izdvojili i nedovršene radove na uređenju bankina, asfaltiranje Odvojka Poljske ulice te rekonstrukciju mosta na početku Školske ulice koji je, kako su napomenuli, značajno uništen tijekom obnove ceste Popovača- Kutina.
Općinski načelnik Josip Mišković naglasio je kako je za uređenje Pučkog doma planirano 30.000 kuna, a određeni radovi izvršeni su i na svlačionicama NK 'Moslavina'. "Ovih dana za očekivati je i asfaltiranje dječjeg školskog igrališta. Za rekonstrukciju spomenutog mosta u Školskoj ulici ishođena je projektna dokumentacija, no riječ je o iznimno velikoj investiciji koju trenutno nije moguće realizirati"- rekao je načelnik Mišković napomenuvši kako je, obzirom na aktualno stanje proračuna, nerealno očekivati bilo kakva povećanja u predstojećem rebalansu, no sredstva za pokrivanje troškova redovnog održavanja u svim naseljima nisu upitna.sastanak-vmo-dg-2
Na sastanku je raspravljano i o lošim prostornim uvjetima u područnoj školi Donja Gračenica u koju Općina kontinuirano ulaže određena financijska sredstva iako je ista u ingerenciji kutinske OŠ Vladimira Vidrića. Načelnik je izvijestio da su Donja i Gornja Gračenica u sustavu mreža osnovnih škola uvrštene u novu školu u Popovači čiji je početak izgradnje najavljen tijekom ove godine. Također je potvrdio sudjelovanje Općine u obnovi kapele sv. Fabijana i Seabastijana, a za što je u tijeku izrada idejnog rješenja pri Konzervatorskom zavodu.