vijece-kom-prevencija-mNa posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju kriminaliteta stanje sigurnosti na području Općine Popovača ocijenjeno je zadovoljavajućim.

"Obzirom na broj, strukturu i intenzitet počinjenih kaznenih djela od početka godine pa do kraja mjeseca studenog, stanje sigurnosti je zadovoljavajuće. Najzastupljeniji je imovinski kriminalitet, a u tom segmentu evidentirano je 153 kaznena djela što u odnosu na 2010. godinu predstavlja smanjenje za 14 posto"- rekao je načelnik Policijske postaje Kutina Tone Mašunjac te naglasio da usprkos kontinuiranim apelima policije izostaju dojave građana o sumnjivim kretanjima. Kako je dodao, unatoč opsežnim aktivnostima i promidžbi u okviru akcije "Manje oružja manje tragedija" građani i dalje drže ilegalno oružje kojeg mogu predati policiji bez bojazni da će na bilo koji način biti sankcionirani.
Zamjenik načelnika Postaje prometne policije Kutina Dalibor Batković napomenuo je kako je u proteklom periodu evidentirano 90 prometnih nesreća, a kao najčešći uzrok ističe se neprilagođena brzina. "Ove godine bilježimo i povećanje broja slučajeva prisutnosti alkohola"- kazao je Batković zaključivši da je stanje sigurnosti cestovnog prometa obzirom na frenkventnost zadovoljavajuće.vijece-kom-prevencija-1
Prema riječima upravitelja Kaznionice u Lipovici Zvonimira Penića, od održavanja prethodne sjednice ustanova bilježi 174 izlaska zatvorenika u Popovaču i u tom segmentu nije bilo nikakvih incidenata. "Za razliku od 2010., ove godine nije zabilježen niti jedan prekid utakmice kao niti napad na službenu osobu"- sa zadovoljstvom je na sjednici naglasio predsjednik općinske Zajednice športskih udruga Željko Kasik. Predstavnica kutinskog Centra za socijalnu skrb Lidija Belančić upozorila je na drastični porast broja slučajeva međuvršnjačkog nasilja, te ovom prilikom pohvalila suradnju Centra sa školom i Bolnicom u Popovači kao i pojedinim privatnim gospodarskim subjektima gdje maloljetnici često izvršavaju posebne obveze. U ime ravnateljice NPB "Dr. Ivan Barbot", Franjo Martinović naglasio je kako je stanje sigurnosti u okviru djelovanja ove ustanove također zadovoljavajuće.
Na kraju 11. sjednice Vijeća za komunalnu prevenciju kriminaliteta, općinski načelnik Josip Mišković zahvalio je svim članovima na suradnji zaključivši kako se formiranje ovog tijela potvrdilo kao iznimno korisna aktivnost.