Početna Vijesti Ured gradonačelnika Usvojena Odluka o isplati subvencija u ratarstvu te voćarstvu i cvjećarstvu
Usvojena Odluka o isplati subvencija u ratarstvu te voćarstvu i cvjećarstvu
Utorak, 22 Studeni 2011 12:16

kolegij-mNa temelju zapisnika Povjerenstva za kontrolu prava na subvenciju i isplatu subvencije u poljoprivredi za 2011. godinu koje je obradilo svih 35 pristiglih zahtjeva, općinski načelnik je na jučerašnjoj sjednici kolegija donio Odluku o isplati subvencija u ratarstvu odnosno voćarstvu i cvjećarstvu.

Općina Popovača tako će kalcizaciju poljoprivrednih površina subvencionirati sa ukupno 83.839 kuna. Kako je obrazloženo, svih 11 zahtjeva za ovaj oblik potpore zadovoljavaju tražene uvjete, a subvencionira se 50 posto iznosa materijala za kalcizaciju. Deset poljoprivrednika ostvarit će pak subvenciju za okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta, a u tu će svrhu Općina ukupno izdvojiti 24.068 kuna. Prema ovoj odluci, 13.560 kuna ukupno će se isplatiti za subvencije sadnje voćaka, a 26.326 kuna za sadnju jagoda. Kada je riječ o vanjskoj proizvodnji cvijeća, pristigla su tri zahtjeva koja ispunjavaju uvjete pa će za subvencije u tom segmentu Općina izdvojiti 2.910 kuna. Za subvencije u ratarstvu te voćarstvu i cvjećarstvu će se temeljem jučerašnje Odluke isplatiti preko 150.000 kuna.
U nastavku sjednice odlučeno je kako će cijena najma svih pučkih domova na području Općine u svrhu održavanja karmina iznositi 200,00 kuna.

 

 

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.