hodocasnici-skabrnje-vukovar-mOpćinski načelnik Josip Mišković primio je četiri predstavnika braniteljske Udruge Lučonoše Domovinskog rata koji su u okviru svog hodočašća s krunicom od Škabrnje do Vukovara danas prošli Popovačom.

Predsjednik Udruge Ante Duvnjak kazao je kako kroz ovu inicijativu spajaju cijelu Hrvatsku uz poruku da se Domovinski rat i stradavanja hrvatskog naroda, poglavito u Vukovaru, nikada ne smiju zaboraviti. Prisjećajući se na taj način žrtve svih poginulih i nestalih branitelja i civila, putem na koji su krenuli 6. studenog hodočasnici u svakom mjestu kojim prolaze kod spomen obilježja pale svijeće. Uz predsjednika Udruge Antu Duvnjaka, u hodočašću prema Vukovaru gdje stižu 18. studenog sudjeluju i Rajko Vranješ, Vinko Šutra te Milan Kunac. Zajedno s načelnikom Josipom Miškovićem, predstavnikom popovačkih braniteljskih udruga Antom Čupićem te predsjednikom općinskog Odbora za branitelje Antom Žilićom, hodočasnici su u čast poginulim braniteljima s ovog područja svijeće zapalili kod križa u kružnom toku u središtu Popovače.

hodocasnici-skabrnje-vukovar1

Srdačan doček za njih su pripremili i članovi Mjesnog odbora Potok na čelu s predsjednikom Brankom Gregurekom odnosno VMO Voloder predvođeni predsjednikom Željkom Pačarekom.