kolegij-26-9-mNa danas održanoj sjednici kolegija Ureda načelnika usvojena je Odluka o raspisivanju natječaja za pokretanje realizacije izgradnje stanova po programu POS-a.

Obzirom da je najpovoljnija pristigla ponuda bila veća od iznosa planiranih sredstava za taj projekt, poništen je natječaj za modernizaciju nerazvrstanih cesta na području Općine Popovača. Usvojena je i Odluka o imenovanju tima civilne zaštite opće namjene Općine Popovača. Kako je odlučeno, za zapovjednika tima imenuje se Zvonimir Kondres, za zamjenika zapovjednika Dragan Šarčević a za bolničara tima Albert Štruml. Sukladno Odluci o njezinu osnivanju Postrojbu civilne zaštite opće namjene pored navedenih troje subjekata čine tri skupine od kojih svaka ima tri ekipe sa po pet članova. Ukupno je riječ o 51 pripadniku.
U nastavku sjednice prihvaćena je zamolba UHDDR-a za financijsku pomoć u realizaciji obilježavanja 20. obljetnice od oslobođenja mjesta Bujavica, u svrhu čega će se organizatoru doznačiti 1.000 kuna. Neformalnoj udruzi žena "Yoga" odobreno je korištenje prostora u Domu kulture utorkom i četvrtkom u večernjim satima, a prihvaćen je i zahtjev za postavljanje svjećomata na mjesnim grobljima na području Općine.