sastanak_vj-mZamjenici općinskog načelnika Kristina Ričković- Rusan i Dragan Šarčević održali su jučer radni sastanak s predsjednikom Udruge Voloderska jesen Željkom Paračekom i predstavnikom Turističke zajednice Zdenkom Cvetkom na temu dinamike priprema najveće općinske manifestacije.

Kako je već ranije definirano, 44. Voloderska jesen održat će se drugog vikenda u rujnu, točnije 9., 10. i 11. rujna. Voloderske su se udruge, istaknuo je Pačarek, založile da i ove godine manifestaciju prati tombola obzirom da na taj način imaju mogućnost stjecanja određenih prihoda. „Udruga Voloderska jesen do sada je uputila oko 1300 zamolbi za sponzorstvo privrednim subjektima. Pored toga, aplicirali smo i na natječaje Ministarstva turizma odnosno poljoprivrede te HEP-a i Croatia osiguranja"- izvijestio je Pačarek. Ovom prilikom sudionike sastanka upoznao je i s novim idejama Udruge vezanim za organizaciju samog prostora, kao i sa stavom da se program Voloderske jeseni ne bi trebao izmicati iz centra mjesta.
Uvođenjem niza novih programskih sadržaja, organizatori vjeruju kako će ove godine uspjeti učiniti korak dalje u podizanju manifestacije na višu razinu. U tom cilju pokušat će na sudjelovanje animirati i veći broj općinskih udruga.