sastanak-potok-mNačelnik Josip Mišković održao je jučer sastanak s članovima Mjesnog odbora Potok i predstavnicima tamošnjih udruga.

Bila je to prilika da se zajednički razmotre mogućnosti realizacije Plana rada Mjesnog odbora Potok za ovu godinu. Kako je istaknuo načelnik, iako su se posljednjih godina konstantno vršile određene aktivnosti u Potoku, izostale su kapitalne investicije, izuzev Poslovne zone Mišička koja teritorijalno pripada ovom naselju. „Ove godine kreće realizacija izgradnje kanalizacije Popovača- Potok koju u iznosu od 14,3 milijuna kuna sufinanciraju Hrvatske vode. Za prvu fazu već imamo izvođača, pa je za očekivati da će radovi započeti ovih dana"- napomenuo je načelnik dodajući kako će projektna dokumentacija kanalizacije biti dostupna na uvid svim mještanima Potoka koji se mole za suranju u rješevanju eventualnih problema na koje bi se moglo naići u okviru izvršavanja radova.
Govoreći o planiranim aktivnostima, načelnik je za ovu godinu najavio i produžetak plinske mreže od Potoka prema Donjoj Jelenskoj, kao i nastavak radova na održavanju nerazvrstanih cesta te izmjenu dijela javne rasvjete prema Osekovu. „Problem s oborinskim vodama u Ulici Čavorija još uvijek nismo uspjeli sanirati zbog neriješenih pravno- imovinskih odnosa zemljišta preko kojeg bi išao odvodni kanal"- rekao je načelnik Mišković.
Kako je dogovoreno na jučerašnjem sastanku, ovih dana će se pokrenuti i uređenje dječjeg igrališta na površini iza Pučkog doma u Potoku, a pokušat će se riješiti i problem nepostojanja školskog igrališta. Mještani Potoka upozorili su načelnika i na potrebu postavljanja betonske staze koja poprečnim putem vodi do novog dijela groblja. Kada je riječ o Pučkom domu, kao prioritete su izrazili nabavku nove plinske peći za kuhanje te izmjenu stolarije na sjevernoj strani objekta.

sastanak-potok1
U nastavku susreta, predstavnici Mjesnog odbora odnosno potočkih udruga upoznali su načelnika s planovima vezanim za program ovogodišnje proslave blagdana Velike Gospe. U tom smislu predviđaju određene novosti, primjerice natjecanje konja u povlačenju klada. Neće izostati niti tradicionalno vatrogasno takmičenje koje organizira lokalni DVD, a prije svega ono će biti usmjereno na djecu. Obzirom da ove godine slave 20. obljetnicu Marijanskih susreta, KUD Potočanka planira ugostiti nešto veći broj kulturno- umjetničkih društava, a nastavljaju i s organizacijom potočke Olimpijade, jedinstvenog natjecanja u tradicijskim športskim disciplinama, kao i Likovne kolonije. Ispune li se planovi NK „Sloga" koji ove godine obilježava 60. godišnjicu djelovanja, športski dio ovogodišnjeg programa Velike Gospe u Potoku mogao bi biti posebno atraktivan. Klub naime ovim povodom u Potok nastoji dovesti jednu prvoligašku momčad.
Jučerašnjem sastanku načelnika i mještana Potoka nazočio je i župnik župe sv. Ane Nedeljko Pišković koji je naglasio kako sloga Potočana i njihove zajedničke inicijative mogu predstavljati izuzetan primjer svim naseljima na području Općine Popovača.