stara-skola-voloder-mOpćinski načelnik Josip Mišković i njegov zamjenik Dragan Šarčević jučer su zajedno s predsjednikom MO Voloder Željkom Pačarekom i predstavnicima ostalih subjekata zainteresiranih za ovaj objekt, obišli prostor stare škole u Voloderu.

U cilju razmatranja mogućnosti uređenja ovog objekta za čiji je otkup Općina nedavno izdvojila oko 260.000 kuna, na sastanak su pozvani i predstavnici projektantske tvrtke Valsil d.o.o. koja će izraditi idejno rješenje za ovu investiciju. Kako je načelno dogovoreno, u prostoriji u prizemlju objekta stare škole uz voloderski Pučki dom smjestit će Turistički ured, dok bi se na katu uredili prostori za KUD Moslavec, Vatrogasnu zajednicu te Središnji savez udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka iskaže li isti za to interes obzirom da do kraja godine mora iseliti iz prostora u Domu zdravlja u Popovači. Uređenje navedenih prostora očekuje se do kraja ove godine.

stara-skola-voloder2

stara-skola-voloder3

stara-skola-voloder6

U drugoj fazi radova pristupit će se sanaciji potkrovlja u kojem je zamišljeno uređenje galerije sa stalnim postavom slika nastalih na tradicionalnoj likovnoj koloniji „Voloderska jesen". Prostor u prizemlju objekta kojeg trenutno koristi voloderski ogranak UBH, kao Klub branitelja stajat će na raspolaganju svim udrugama ove populacije s područja Općine.

stara-skola-voloder4

stara-skola-voloder5

stara-skola-voloder1


U okviru ovog susreta predsjednik Mjesnog odbora Voloder Željko Pačarek upozorio je i na potrebu postavljanja krova između prostorija MO i Pučkog doma odnosno vanjske pozornice. Kako je obrazložio, tijekom održavanja Voloderske jeseni na ovom prostoru sudionici folklornog programa čekaju izlazak na pozornicu pa nerijetko zbog nenatkrivenosti kisnu.

stara-skola-voloder8