lag-moslavina-mKako je dogovoreno na današnjem sastanku 11 gradonačelnika i općinskih načelnika s područja Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije, u idućih šest mjeseci osnovat će se Lokalna akcijska grupa Moslavina- LAG Moslavina.

Inicijativu za osnivanje LAG-a Moslavina pokrenula je Općina Križ čija je načelnica Ivana Posavec Krivec istaknula kako samo asocijacije koje prerastaju administrativne granice, koje se izdižu iz formalnih okvira općina, gradova i županija, mogu biti te koje će objedinjavati projekte i nositi dodatne bodove u pretpristupnim, a kasnije i strukturnim fondovima EU. „Obziroom da smo mi sredina koja je okupljena oko Moslavine, Moslavačke gore i svega što nam je zajedničko, smatrali smo da je to potrebno formalizirati i okupiti se oko imena Moslavina. Stoga i kroz radni naslov LAG Moslavina radimo na osnivanju lokalne akcijske grupe"- rekla je Posavec Krivec.

nacelnica-kriza
LAG Moslavina inicijativa je javnog i gospodarskog sektora te udruga civilnog društva. Na području ovih jedanaest gradova i općina na 1600 četvornih kilometara živi 100.000 stanovnika. Iako se njihovi interesi razlikuju, svi su ujedinjeni u želji za boljim sutra, pa su sudionici sastanka, među kojima i načelnik Općine Popovača Josip Mišković,  istaknuli kako se korištenjem leader metodologije razvoja ruralnih područja može stvoriti pozitivno ozračje komunikacije i suradnje. Sporazum o suradnji i osnivanju LAG-a Moslavina bit će potpisan 22. travnja.