Početna Vijesti Knjižnica i čitaonica Popovača Matineja Noći knjige 2018. u popovačkoj Knjižnici protekla u znaku slikovnica i pisma za slijepe i slabovidne
Matineja Noći knjige 2018. u popovačkoj Knjižnici protekla u znaku slikovnica i pisma za slijepe i slabovidne
Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 10:23

noć knjige 10 mNoć knjige 2018. u popovačkoj Knjižnici obilježena je programom za prvašiće koje su primili zajedno u suradnji s Osnovnom školom Popovača te Lions klubom Popovača i njihovim aktivnim članom, Robertom Sedakom.


"Matineja je protekla u znaku slikovnica i pisma za slijepe i slabovidne, a naš glavni partner važan za realizaciju programa bila je Hrvatska knjižnica za slijepe iz Zagreba koja nam je ustupila na korištenje nekolicinu taktilnih slikovnica koje su mališani imali prilike upoznati i opipati. Tako smo nakon upoznavanja s ovom specifičnom vrstom građe djeci pročitali odabranu priču te je nakon prvog dijela Robert Sedak djeci govorio o pismu kojim se služe slijepe i slabovidne osobe, točnije o Brailleovom pismu na kojem su uz latinično napisane i taktilne slikovnice koje su djeca prethodno susrela. U zadnjem je dijelu uslijedila radionica na kojoj su djeca pomoću isprintanih 3 D kockica na Brailleovom pismu prepoznavala Brailleova slova te ih koristila pri čitanju i pisanju čime je zaokruženo ovo zanimljivo, poučno i zabavno druženje povodom Dana hrvatske knjige (22. travnja) te Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) u našoj Knjižnici" - poručuju iz Knjižnice.

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.