delaci mU okviru obilježavanja Dana planete Zemlje, u prostoru popovačke Knjižnice i čitaonice otvorena je likovna izložba Snježane i Božidara Delača pod nazivom "Neka cijeli svijet bude cvjetna livada".


Snježana i Božidar Delač iz rodnog su Zagreba prije desetak godina doselili u Popovaču gdje aktivno stvaraju i sudjeluju u radu likovnih društava. Sudjelovali su na brojnim domaćim i međunarodnim skupnim izložbama i projektima likovne umjetnosti. Božidaru je ovo 12. po redu samostalna izložba, a Snježana svoje radove samostalno izlaže po drugi put, ali se po prvi puta predstavlja u Popovači. „Mi smo u jednoj kući koja se zove Zemlja, a ova izložba to najbolje govori. Snježana i Božidar uhvatili su se jedne teme koja je sasvim prirodna u ovim trenucima, ali zaista je teško zadovoljiti i tematsko i likovno kao dva puta u slikarstvu. Mora se izbalansirati i simbolika i likovni siže, što njima odlično polazi za rukom. Ovo dvoje slikara došli su nam iz urbane sredine i otkrili malo moslavačko mjesto na rubu Lonjskog polja. Priroda je najveća učiteljica, a Božidar i Snježana s godinama nisu izgubili radoznalost koja predstavlja iznimnu vrijednost u lutanju likovnim izričajima"- između ostalog je naglasio prof. Mladen Mitar, povjesničar umjetnosti i kustos Muzeja Moslavine, dajući svoj kritički osvrt na ovu Izložbu.
Kroz svoj likovni izraz Delači su djelima obuhvaćenima ovom Izložbom istaknuli ljepotu Zemlje i ukazali na potrebu njena očuvanja. Pozdravljajući okupljene na otvorenju Izložbe poručili su kako „Zemlja nije naša, posudili smo je od unuka. Na nama je da dođemo, da se tu sretnemo, učinimo nešto lijepo, i odemo".
Izložbu je otvorenom proglasio gradonačelnik Josip Mišković, a svojim izvedbama susret je uveličao i Pjevački zbor „Kutinske dunje" pod vodstvom prof. Tomislava Brajdića.

Izložba „Neka cijeli svijet bude cvjetna livada" u prostoru Knjižnice je postavljena do 18. svibnja 2018. godine.