promocija knjige radman mOvogodišnje obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige Knjižnica i čitaonica Popovača započela je predstavljanjem prvijenca mlade Popovčanke Tanje Radman.


U izdanju UG Hrast- Gunja, Republika Kamena nastala je kao inspiracija mlade Tanje Republikom Dubrovačkom tj., njenom poviješću. Dolaskom u Dubrovnik na sezonski rad, Tanja je uronila u ljepotu i magiju koju kriju zidine kamenog Dubrovnika. Priča koju je Tanja čuvala u sebi, tim sudbonosnom susretom počela je puniti stranice i tako je nastala Republika Kamena. Povijesno-fantastični roman namijenjen mlađoj publici, a i svima onima koji su mlađahnog i vedrog duha. To je prvi nastavak trilogije čije nastavke uzbuđeno iščekujemo. U Knjizi se nalazi posveta Tanje pokojnom učitelju Tobiji, kojem je kao djevojčica obećala da će jednoga dana i sama napisati knjigu, a on joj je prenio ljubav prema čitanju i pisanju. „Sama priča je previše kompleksna da bi se mogao ukratko opisati sadržaj, tako da bi trebalo uzeti knjigu i uroniti u Tanjin svijet mašte prožet nekim povijesnim činjenicama"- istaknuto je na promociji.

promocija knjige radman 2
Urednik i recezent UG Hrast-Gunja, Ilija Matić, osvrnuo se na Tanjin talent i važnost mladih autora kojima treba dati priliku da ostave trag u hrvatskoj književnosti, a i da ih se što više promovira u Europi pa i dalje.

promocija knjige radman 1


Sama autorica naglasila je nekoliko riječi o samom romanu, te zahvalila svima koji su svojim dolaskom uveličali njezinu prvu promociju, a posebno ravnateljici Knjižnice Nives Jurkin- Stambolija koja joj je pomogla da njezina priča nađe svoje mjesto i u tiskanom obliku. Program je obogaćen glazbenim točkama u izvedbi Mladena Bage koji je prigodno otpjevao dvije pjesme Dubrovačkih trubadura, kao i čitanjem odlomaka iz predstavljane knjige.

promocija knjige radman 3

(www.knjiznica-popovaca.hr)