U Knjižnici i čitaonici Popovača sinoć je predstavljanjem knjige 'Tri boje mladosti' autora Ante Juretića započelo obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige.

Drugo, dopunjeno izdanje ovog romana u stihovima kutinskog profesora hrvatskog jezika i književnosti i pisca objavila je Izdavačka kuća 'Spiritus Movens' iz Kutine. 'Riječ je o romanu kojeg je autor napisao još 1961. kao brucoš, a govori o mladom studentu Antoniju i njegove tri ljubavi'- istaknuo je nakladnik Dragutin Pasarić predstavljajući presjek rada Ante Juretića, rođenog Splićanina koji još početkom 1980.-ih započinje i s uprizorenjem vlastitih tekstova. O kritičkom sudu recenzenta Duška Lončara te o emocionalnoj i estetskoj dimenziji knjige na sinoćnjoj je promociji govorila Katarina Brkić, istaknuvši kako je djelo u velikoj mjeri prožeto autobiografskim elementima.
'Osjeća se snažan utjecaj Puškinova Evgenija Onjegina, a svako od ukupno 12 poglavlja najavljuju i sentence iz Stendhalova romana 'Crveno i crno'. Unutrašnji život likova vrlo je ekspresivan'- naglasila je Brkić.
Predstavljanje knjige 'Tri boje mladosti' upotpunjeno je prigodnim pjesmama te izabranim stihovima iz romana u interpretaciji Mladena Bage kojeg je glazbeno pratio Dražen Mlakar.