Početna Vijesti Ured gradonačelnika Stanje sigurnosti zadovoljavajuće
Stanje sigurnosti zadovoljavajuće
Četvrtak, 05 Travanj 2018 13:03

prevencija mStanje sigurnosti na području Grada Popovače tijekom protekle godine bilo je na zadovoljavajućoj razini, zaključeno je na zadnjoj sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju kriminaliteta.


Izvješće o stanju sigurnosti za 2017. godinu podnio je načelnik Policijske postaje Kutina Predrag Fitnić, naglasivši kako je lani policija evidentirala 125 kaznenih djela, od čega se njih 67 odnosi na krađe odnosno teške krađe. Istaknuo je da, u odnosu na godinu ranije, to predstavlja blagi pad te da se uspjelo smanjiti i broj kaznenih djela prijevara počinjenih prema osobama starije životne dobi. „Zabilježena su 33 kaznena djela zlouporabe droge te će policija u tom smjeru pojačati preventivno- represivne aktivnosti. Prema pokazateljima u odnosu na prosjek Republike Hrvatske, možemo reći da su građani na području Grada Popovače sigurni"- zaključio je Fitnić.
Predstavnica Centra za socijalnu skrb Kutina Martina Kesak izvijestila je kako je evidentirano ukupno 16 slučajeva nasilja među djecom, a kada je riječ o fizičkom nasilju, uglavnom se radilo o lakšim tjelesnim ozljedama i jednokratnim incidentima prijavljenima od strane škole. Tijekom prošle godine, napomenula je, zabilježeno je sedam slučajeva maloljetničke delikvencije, a 10 djece mlađih od 14 godina počinili su imovinske delikte. „Evidentirano je i pet počinjenja prekršaja od strane maloljetnika, a puno je manje prijava nasilja u obitelji"- istaknula je Kesak.
Marijan Belančić na sjednici je naglasio da je suradnja Komunalnih servisa Popovača sa svim subjektima bila na zavidnoj razini, a Ivan Gračaković, direktor Moslavačkog lista, predložio je ponovno slanje pismenih upozorenja starijima i nemoćnim građanima vezanima za prijevare.

prevencija1
„Neuropsihijatrijska bolnica Dr. Ivan Barbot broji oko 550 pacijenata i tijekom prošle godine nije evidentiran niti jedan incident"- upoznao je članove Vijeća predstavnik Bolnice Alen Breček izdvojivši kako Bolnica odnedavno ima i sestru za organizaciju otpusta.
Ivana Marušić ovom je prilikom istaknula odličnu suradnju Turističke zajednice Grada Popovače sa policijom u okviru organizacije različitih manifestacija zaključujući da također nije bilo nikakvih ekscesa.
Predsjednik Gradskog vijeća Ivica Keser upozorio je na potrebu rješavanja problematike neovlaštenog zaposjedanja nekretnine u vlasništvu Grada Popovače u Sisačkoj ulici u Popovači.
„Kaznionica Lipovica tijekom 2017. godine u prosjeku je imala 85 zatvorenika raspoređenih u dva odjela- osam u otvorenom, a 71 u poluotvorenom. Bilježi se oko 1000 izlazaka u okviru kojih nije bilo nikakvih incidenata. Uvjeren sam kako će se u narednom razdoblju još više osnažiti suradnja Kaznionice sa lokalnom zajednicom"- naglasio je na sjednici Upravitelj Kaznionice Igor Kovačević.
Socijalna pedagoginja Osnovne škole Popovača Martina Šterijovski naglasila je da škola kontinuirano provodi niz pedagoških mjera koje su prije svega usmjerene na neopravdane izostanke i nepoštivanje kućnog reda ustanove. „Probleme čine učenici koji su uglavnom recidivisti i pokazuju otpor prema intervencijama stručne službe odnosno prema preventivnim programima koje škola provodi"- zaključila je Šterijovski.
Govoreći o planovima aktivnosti Grada Popovače usmjerenima ka povećanju razine sigurnosti na ovom području, gradonačelnik je među ostalim najavio izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju pješačkih staza uz županijsku prometnicu 3124 Popovača- Kutina.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.