kolegij-14-5-mNa današnjoj sjednici kolegija Ureda općinskog načelnika usvojena je Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za rekonstrukciju Trga II ispred Doma kulture u Popovači.

Kako je istaknuto, izabrana je tvrtka Kapitel čija ponuda sukladna dokumentaciji za nadmetanje iznosi 3.913.000 kuna. Radovi će se, napomenuo je općinski načelnik Josip Mišković, izvoditi fazno.
U nastavku sjednice donesena je i Odluka o objavi Javnog poziva za korištenje pašnjaka u vlasništvu Općine Popovača tijekom 2012. godine u k.o. Osekovo, Potok i Stružec. Po uvjetnom grlu definirana je zakupnina u iznosu od 50,00 kuna. Objavom ovog Javnog poziva nastoje se, obrazloženo je, stvoriti pretpostavke za kvalitetnije uređenje načina pašarenja u Lonjskom polju.
Razmatrajući pristigle zahtjeve lokalnih udruga, odlučeno je kako će se izdavanje novog dvobroja časopisa 'Moslavačko zrcalo' Matice hrvatske financijski podržati sa 1.000 kuna, kao i likovna kolonija 'Zorka Sever' koju u povodu obilježavanja Dana Općine tradicionalno organizira Likovno društvo 'Moslavački krug'.