blagdanska-cestitka-nacelnika-mOpćinski načelnik Josip Mišković u povodu nadolazećih blagdana građanima upućuje čestitku sljedećeg sadržaja:


"Usprkos činjenici da je godina koju ispraćamo bila iznimno teška kako u okruženju, tako i na lokalnoj razini, mi ipak u konačnici možemo biti zadovoljni onime što je učinjeno. Potvrđuju to prije svega proračunski prihodi koji su ostali na razini planiranih oko 30 milijuna kuna zahvaljujući čemu je i realizirana velika većina zacrtanih aktivnosti. Općina Popovača prilagodila se postojećoj stagnaciji u odnosu na prijašnje godine pa su značajno povećana davanja u okviru socijalnog programa kako bi zaštitili najugroženiji dio naših građana. Kada je riječ o gospodarskoj aktivnosti, ona se unatoč poteškoćama, posebno u Lipovici koja predstavlja prepoznatljiv brand ovog područja, uspjela održati na nogama zahvaljujući snažnim naporima naših privrednih subjekata. U najvećoj mogućoj mjeri Općina Popovača nastojala je pomoći gospodarstvu odnosno zadržavanju postojećih te stvaranju uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta. Značajna ulaganja u Gospodarsko- proizvodnu Zonu Mišička već daju snažne rezultate što prije svega potvrđuje ovogodišnje otvorenje nove tvornice generičkih lijekova PharmaS. Segment poljoprivrede kroz 2011. godinu doživio je očekivanu stagnaciju no značajna potpora vinogradarstvu, stočarstvu, povrtlarstvu i voćarstvu od strane Općine nije izostala. Sumirajući ovogodišnje rezultate sa zadovoljstvom mogu istaknuti da je Općina, pored aktivnosti nužnih za redovno održavanje, uspjela realizirati i niz planiranih kapitalnih investicija. Nastavili smo izgradnju komunalne infrastrukture, više od deset kilometara nerazvrstanih cesta presvučeno je novim asfaltom, a kao jedan od značajnijih projekata svakako vrijedi istaknuti izgradnju pješačke staze u Jelengradskoj ulici. Za razliku od većine lokalnih jedinica u okruženju, na području Općine Popovača nije izostala niti očekivana podrška društvenim potrebama, a osigurani su i svi potrebni uvjeti za kvalitetan rad naših ustanova. Pored sustavne skrbi o socijalno najugroženijima, posebna pažnja posvećena je potrebama naših najmlađih sugrađana što potvrđuju značajna ulaganja u školstvo kroz različite vidove subvencija ali i stipendija. Osvrčući se na rad u 2011. godini, slobodan sam zaključiti kako je Općina Popovača iznimno kvalitetno i odgovorno izvršila povjerene joj zadaće.
U vjeri da zajedništvom i radom uz pozitivan stav i međusobno razumijevanje možemo stvoriti bolju budućnost, svim građankama i građanima u ime svojih suradnika i u svoje osobno ime želim blagoslovljen Božić te obilje zdravlja, sreće i uspjeha u godini koja je pred nama."

 

Općinski načelnik

Josip Mišković