Početna Vijesti Ured gradonačelnika Sastao se kolegij Ureda načelnika
Sastao se kolegij Ureda načelnika
Utorak, 20 Prosinac 2011 09:49

kolegij-19-12-mNa temelju prijedloga nadležnog Povjerenstva, općinski načelnik Josip Mišković je na jučer održanoj sjednici kolegija donio odluku o isplati sredstava djelomične nadoknade štete od ovogodišnje elementarne nepogode suše.

Kako je pojašnjeno, uloživši snažne napore Općina je unatoč teškoj financijskoj situaciji uspjela stvoriti mogućnost da poljoprivrednicima s ovog područja olakša gubitke nastale sušom. Pored sredstava u iznosu od 24.000 kuna dobivenih od strane Sisačko- moslavačke županije, u tom cilju Općina je posljednjim rebalasom osigurala još 167.440 kuna pa će lokalnim poljoprivrednicima biti isplaćena djelomična nadoknada štete od suše u ukupnom iznosu od oko 192.000 kuna. Obzirom da je procjena štete od suše na ovom području bila između 50 i 60 posto, Općina Popovača nije ušla u kvotu na državnoj razini gdje je isplata ostvarena samo za štetu iznad 60 posto.
Na jučerašnjoj sjednici kolegija usvojena je i Odluka o isplati subvencija u poljoprivredi na području Općine Popovača za kapitalna ulaganja u 2011. godini. Riječ je o subvenciji planiranoj do 30 posto iznosa utrošenog za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva za koju je pristiglo pet zahtjeva. Povjerenstvo je utvrdilo kako svi zahtjevi ispunjavanju uvjete pa će za ovu vrstu subvencije Općina izdvojiti 50.569 kuna.kolegij-19-12-1
Općinski načelnik Josip Mišković, njegov zamjenik Dragan Šarčević i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Pasanec su nakon završetka jučerašnje sjednice kolegija posjetili obitelj Jovanović s četvero malodobne djece u Gornjoj Jelenskoj te im u povodu nadolazećih blagdana uručili pakete prehrambenih namirnica.kolegij-19-12-2

kolegij-19-12-3

 

 

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.