Početna Vijesti Odbori i komisije Sastao se Odbor za branitelje
Sastao se Odbor za branitelje
Petak, 27 Travanj 2012 14:09

odbor-za-branitelje-mNa jučer održanoj sjednici članovi Odbora za branitelje Općine Popovača razmatrali su raspored sredstava namijenjih potporama pojedinačnim projektima udruga.

Pored sredstava za redovan rad u iznosu od 5.000 kuna, braniteljske udruga s područja Općine dodatna sredstva naime ostvaruju za realizaciju pojedinih projekata koje provode sukladno utvrđenim programima rada. Općinski načelnik Josip Mišković izvijestio je članove Odbora o predstojećem rebalansu Proračuna kojim će se, naglasio je, sredstva za potpore njihovim projektima prvotno predviđena u iznosu od 15.000 kuna, vratiti na prošlogodišnju visinu od 22.000 kuna.
Članovi Odbora podržali su odluku načelnika da Općina Popovača sa 2.000 kuna pomogne odlazak u Bleiburg kojeg organizira Udruga ratnih veterena "Hrvatski domobran" ogranak Kutina. Raspravljano je i o zahtjevu Udruge „Hrvatski domobran" Popovača da se na središnjem križu mjesnog groblja Popovača postavi spomen ploča sa imenima 26-ero Popovčana koji se nisu vratili sa Križnog puta.

odbor-branitelji1

odbor-za-branitelje1
Na sjednici je prihvaćen i prijedlog Sporazuma Općine i lokalne HVIDR-e o zajedničkim aktivnostima na izgradnji spomen obilježja hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu s područja Općine Popovača, a što se planira realizirati na trgu ispred Doma kulture u sklopu rekonstrukcije tog prostora. Kako je obrazloženo, Sporazum je potrebno zaključiti zbog prijave udruge na Javni poziv Ministarstva branitelja za sufinanciranje izgradnje spomen obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu.

 

 

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.