vmo-osekovo-mNa jučerašnjem sastanku članova Vijeća mjesnog odbora Osekovo s općinskim načelnikom i njegovim zamjenikom raspravljano je o mogućnostima realizacije planiranih projekata u ovom naselju.

Kao najznačajnije među zacrtanim investicijama predsjednik VMO Roman Rosavec istaknuo je izgradnju pješačke staze od crkve do središta sela, uređenje vanjske pozornice na prostoru ispred Pučkog doma te ograđivanje mjesnog nogometnog igrališta.
„Obzirom na nedostatak financijskih mogućnosti članovi Vijeća mjesnog odbora usvojili su zaključak da se radovi na izgradnji pješačke staze pokušaju tijekom ove godine izvesti bar na dijelu od crkve do groblja. Kako u kolovozu KUD 'Stjepan Šajnović' obilježava 75. godišnjicu djelovanja i taj se program planira održati istovremeno sa manifestacijom 'Susreti na rijeci Lonji', želja je sviju nas da se do tada uredi vanjska pozornica odnosno izgradi krovište na postojećoj betonskoj bini. Kada je riječ o dinamici radova na igralištu, očekuje se ishođenje potvrde glavnog projekta za svlačionice pa postavljanje ograde predstavlja prioritet"- rekao je Rosavec te podsjetio na ostale započete ili već realizirane aktivnosti. „Osiguran je materijal za sanaciju prostora u starom dijelu doma što će zajednički odraditi članovi mjesnog KUD-a i ŠRU 'Štuka'. U središtu sela postavljena je rasvjeta, šetne staze te dječje igralište na kojem se svakodnevno okuplja velik broj djece i njihovih roditelja"- istaknuo je Rosavec.vmo-osekovo2
Članovi Vijeća mjesnog odbora na ovom su sastanku načelnika Josipa Miškovića i njegova zamjenika Dragana Šarčevića izvijestili i o potrebi zaštite prilaza područnoj školi kao i postavljanja zaštitne ograde na mostu kod skretanja u Gornje selo. Govoreći o aktualnom stanju proračuna te skorašnjem rebalansu i kreditnom zaduženju Općine u svrhu sudjelovanja u troškovima izgradnje športske dvorane uz osnovnu školu, općinski načelnik napomenuo je kako je nerealno očekivati realizaciju većeg broja kapitalnih projekata. „Pokušat ćemo urediti vanjsku pozornicu i postaviti ogradu oko igrališta koja stoji oko 70.000 kuna, a izgradnja pješačke staze je upitna. Kada je riječ o aktivnostima na projektu izgradnje ulaza u Park prirode Lonjsko polje, do kraja godine planira se ishođenje lokacijske dozvole"- istaknuo je načelnik te dodao da je, što se tiče uređenja županijskih prometnica, za ovu godinu najavljeno presvlačenje ceste od Velikog Brda do pružnog prijelaza u Ravniku.vmo-osekovo3
Jučerašnji sastanak bio je prilika da mještani Osekova ponovno izraze nezadovoljstvo načinom držanja stoke na ispaši u Lonjskom polju. Kako je obrazložio načelnik, nakon niza održanih sastanaka na temu ove problematike, zaključeno je kako će se sa korisnicima polja potpisati određeni ugovori na temelju kojih će isti za ispašu plaćati najam. Sredstva prikupljena na taj način će se, kako je zamišljeno, potom usmjeravati na postavljanje adekvatne ograde. Sastanku nazočan upravitelj župe sv. Ane Osekovo, vlč. Nedeljko Pišković, upozorio je na potrebu sanacije kapelice odnosno grobnice Stjepana Šajnovića u Osekovu što bi se, zaključeno je, moglo izvesti u okviru uređenja vanjske pozornice.