Početna Vijesti Aktivnosti udruga Ostale udruge Letači održali susrete u povodu Dana Grada

Najave


Letači održali susrete u povodu Dana Grada
Utorak, 21 Lipanj 2016 08:43

aeroklub mAeroklub Popovača organizirao je u povodu obilježavanja Dana Grada letačke susrete.


Cjelodnevno druženje na letilištu u Voloderu okupilo je domaćine kao i članove aeroklubova iz susjednih lokalnih jedinica.
„U okviru ovog susreta članovi popovačkog Aerokluba koji broji 12 članova i Aerokluba OSA iz Kutine sa 24 člana demonstriraju letove motornim zmajevima, mikrolaganim avionima, modelima odnosno maketama i dronovima. Na susretima nam se pridružuju i članovi ostalih udruga koje djeluju u sastavu Zajednice tehničke kulture Grada Popovače- robotičari i informatičari. Riječ je o već tradicionalnom druženju kojim dajemo svoj doprinos obilježavanju Dana Grada. Svi zainteresirani građani tijekom ljetnih mjeseci ovdje nas mogu pronaći svakog vikenda od 18 sati, a zimi između 15 i 17 sati"- ističe predsjednik Kluba Marijan Rukavina.aeroklub 22

aeroklub 1

aeroklub 2

aeroklub 3
Aeroklub Popovača inače u Popovači djeluje od 2007. godine, a osnovan je u cilju promicanja zrakoplovnih sportova na ovom području. „Prije tri godine krenuli smo uređivati letilište ovdje u Voloderu koje se prostire na 33000m². Riječ je o državnom zemljištu kojeg nam je na korištenje ustupio Grad Popovača i ovim putem zahvaljujemo im na potpori u ostvarenju naših projekata i aktivnosti. Nakon stjecanja potrebnih minimalnih tehničkih uvjeta preselili smo na letilište u Voloderu prije godinu dana i ovdje su nam osigurane sve pretpostavke za bavljenje sportsko- rekreativnim zrakoplovstvom"- ističe Rukavina.aeroklub 5

aeroklub 6

aeroklub 7

aeroklub 8
Program rada Kluba inače obuhvaća niz druženja u okviru kojih se predstavlja i promovira ovaj specifični sadržaj. Tako Aeroklub Popovača 27. srpnja obilježava svoju godišnjicu, a potom u rujnu održava i tradicionalno druženje letača u povodu manifestacije Voloderska jesen. „U studenom obilježavamo Martinje, a družimo se i na Silvestrovo kada se utvrđuje i Plan aktivnosti za narednu sezonu. Kroz godinu obilježavamo i Vincekovo, a potom i uskrsne blagdane kada otvaramo novu sezonu letenja"- najavljuju iz Aerokluba.

aeroklub 11

aeroklub 12

aeroklub 13

aeroklub 14

aeroklub10

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.