susreti_umirovljenika_mUdruga umirovljenika Općine Popovača danas je bila domaćin 16. susreta kulturno- umjetničkog stvaralaštva umirovljenika Sisačko- moslavačke županije.

U okviru pozdravne riječi tajnica Udruge umirovljenika Općine Popovača Mirjana Golubić izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je cilj osnivanja njihove Udruge uspješno ostvaren. „Kroz kulturna i športska događanja, organizaciju izleta i redovita tjedna druženja željeli smo poboljšati kvalitetu života umirovljenika s ovog područja. Iznimno smo sretni što je cilj osnivanja naše udruge prije tri godine postignut"- kazala je Golubić zahvalivši ovom prilikom općinskom načelniku Josipu Miškoviću na kontinuiranoj podršci u njihovu radu.

susreti_umirovljenika_2

susreti_umirovljenika_1

Pozdravljajući skup općinski načelnik Josip Mišković pohvalio je rad Udruge kazavši kako je riječ o jednoj od najaktivnijih udruga građana na ovom području a razumijevanje za njihove potrebe Općina će zasigurno iskazivati i ubuduće.
„Smatram da su umirovljenici pokazali svim svojim aktivnostima, a posebno ovakvim kulturnim susretima, koliko su puni snage i volje da daju svoj doprinos u svakom segmentu. Veseli što smo po prvi put dodijelili jednu posebnu povelju zahvalnosti svim umirovljenicima kroz županijsku Zajednicu"- istaknula je županica Marina Lovrić Merzel koja je današnji susret umirovljenika SMŽ proglasila otvorenim.

susreti_umirovljenika_5
„Ovo je samo jedan od vidova na koji način Županija vodi brigu o nama starijim osobama i time smo vrlo zadovoljni"- kazao je predsjednik Zajednice umirovljenika SMŽ Krešo Amić.

susreti_umirovljenika_6
Ovogodišnji susret kulturno- umjetničkog stvaralaštva umirovljenika Sisačko- moslavačke županije obilježio je nastup Pjevačkog zbora Općine Popovača te pjevačke, literalne, plesne odnosno dramske skupine udruga umirovljenika iz Lipovljana, Siska, Lekenika, Gline, Petrinje, Jasenovca, Kutine i Novske.susreti_umirovljenika_7

Susreti su održani pod pokroviteljstvom sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel i Općine Popovača.