udruga-umirovljenika-skupstina-mNa godišnjoj skupštini Udruge umirovljenika Općine Popovača za novog predsjednika udruge izabran je Ladislav Štefan.

Dosadašnji predsjednik popovačkih umirovljenika Ivan Marković koji i dalje ostaje aktivni član udruge, naglasio je kako je udruga u protekloj godini uspješno organizirala čak 10 izleta. „Svi su ti izleti bili izuzetno posjećeni i protekli su u dobrom raspoloženju. Tijekom održavanja Voloderske jeseni ugostili smo Udrugu umirovljenika iz Kraljevca na Sutli i tom prigodom organizirali i posjet starom trijemu u Popovači. Pored ostalih realiziranih aktivnosti treba istaknuti i uspjeh naših članova na sportskim susretima Zajednice udruga umirovljenika Sisačko-moslavačke županije u Kutini na kojima je udruga sudjelovala sa dvije ekipe. I ženska i muška ekipa osvojile su treće mjesto što za prvi nastup predstavlja vrijedan uspjeh"- rekao je Marković te izrazio zadovoljstvo odazivom članova na tjedna druženja u Domu kulture kao i podrškom Općine koja, kako je istaknuo, ima razumijevanja za potrebe udruge. U svom obraćanju dosadašnji predsjednik naglasio je i kako su sve optužbe članova druge umirovljeničke udruge s ovog područja proglašene neutemeljenima.

udruga-umirovljenika-skupstina1

udruga-umirovljenika-skupstina2
Tajnica udruge Mirjana Golubić istaknula je kako unatoč osipanju dijela članstva prilikom osnivanja druge udruge, broj članova Udruge umirovljenika Općine Popovača iz dana u dan raste. „Tako nam je i u ovoj godini pristupilo 19 novih članova. Pored ostalih aktivnosti udruga planira organizirati predavanja o pravima umirovljenika, nastaviti voditi brigu o bolesnim i nemoćnim članovima, pomagati onima bez obitelji ili slabijeg imovinskog stanja kroz suradnju s Centrom za socijalnu skrb i resorne općinske Komisije"- rekla je Golubić.udruga-umirovljenika-skupstina4

udruga-umirovljenika-skupstina3
Pozdravljajući skupštinu u ime Udruge dijabetičara, predsjednik Vlado Tušek naglasio je kako smatra da bi članovi obje udruge trebali više surađivati i družiti se te zajednički organizirati natjecateljske igre.
Općinski načelnik Josip Mišković je ovom prilikom zahvalio članovima udruge na sudjelovanju u mnogim manifestacijama i drugim društvenim događajima na području Općine i šire, pozvavši ih da svoje probleme i potrebe iskažu lokalnoj samoupravi koja će ih, kako je rekao, i dalje podržavati u okviru svojih mogućnosti.

udruga-umirovljenika-skupstina6
Ovogodišnju skupštinu Udruge umirovljenika Općine Popovača uveličao je nastup KUD-a Stružec i gornjojelenskih tamburaša.udruga-umirovljenika-skupstina7