lopta-mJesenski prvak Lekenik uvjerljivo gazi sve pred sobom, a solidna Pešćenica i kandidat za naslov Sokol lako su uzeli bodove.

Zrinski je jednim zgoditkom uzeo sva tri boda protiv Mladosti R. Radnik je u gostima kod beskućnika iz Osekova lako došao do bodova, kao i Topusko protiv Slavonca, dok su Frankopan i Jasenovac podijelili plijen. U Moslavačkom Derby susretu u Popovači Moslavac je goste iz Gračenice ostavio bez riječi postigavši vodeći zgoditak već u 2. minuti susreta kojeg je spretno (sretno) postigao dvostruki strijelac Štrk, a konačan rezultat za 3:0 postignut je u 88. minuti. U slaboj i nezanimljivoj utakmici najslabiji od svih bio je glavni sudac koji ne razlikuje oštru od preoštre igre.
Rezultati 16. kola : Pešćenica- TŠK 2:0, Frankopan- Jasenovac 1:1, Zrinski- Mladost R. 1:0, Dinamo- Radnik 1:3,Sloga Maris- Sokol 1:4, Topusko- Slavonac 2:0, Moslavac- Mladost GG 3:0, Lekenik- Lokomotiva 7:0.
Poredak na prvenstvenoj ljestvici nakon 16. kola: Lekenik 42, Sokol 37, Topusko 33, TŠK 32, Pešćenica 27, Moslavac i Radnik 25, Mladost R 24, Jasenovac i Frankopan po 19, Zrinski i Dinamo po 17, Slavonac 16, Sloga Maris i Mladost GG po 9, Lokomotiva 7 bodova.