zlatna-dob-skupstina-mU nepunih godinu dana koliko djeluje Udruga umirovljenika 'Zlatna dob', od početnih 40-ak broj članova povećao se na na čak 92- istaknuo je na skupštini predsjednik udruge Josip Turić.

Kako je naglasio, u vrlo kratkom roku udruga se uspjela registrirati i organizirati različita druženja koja u konačnici i predstavljaju osnovni cilj njihova djelovanja. „Usprkos činjenici da smo niknuli kao Feniks iz pepela, u svojim smo nastojanjima uspjeli zahvaljujući ljudima dobre volje i velikog srca"- rekao je Turić dodajući kako su vrata ove udruge otvorena svima.

zlatna-dob-skupstina1
Pored redovnog tjednog druženja u prostoriji Doma kulture koje u prosjeku posjećuje 30-ak članova, udruga je u protekloj godini organizirala i, kako je istaknuto, pet izleta u toplice, nekoliko plesnih večeri kao i Božićni domjenak uoči blagdana sv. Kate kada obilježavaju Dan umirovljenika Zlatne dobi. „Tijekom cijele smo godine putovali, družili se i zabavljali, a od prvog okupljanja u Osekovu prati nas i naš Tamburaški sastav 'Zlatni dečki'- naglasila je predsjednica Povjerenstva za sport i rekreaciju Ana Doktorić.

zlatna-dob-skupstina3
Između ostalih realiziranih aktivnosti u prošloj godini, vodstvo udruge 'Zlatna dob' izdvojila je pomoć bolesnim i nemoćnim članovima te razvoj suradnje sa sportskim udrugama i kulturno- umjetničkim društvima na ovom području. U okviru ovogodišnje skupštine usvojena je odluka o učlanjenju u Zajednicu udruga umirovljenika Sisačko-moslavačke županije. Kako je istaknuo predsjednik Turić, Udruga umirovljenika 'Zlatna dob' od sada će sudjelovati i na sportskim natjecanjima koje organizira Zajednica pa se uskoro očekuje formiranje ekipa kuglača, streljača, kartaša, šahista...zlatna-dob-skupstina2
Aktivnosti i kvalitetan rad udruge 'Zlatna dob' pohvalio je u ime Općine Popovača zamjenik općinskog načelnika Dragan Šarčević. „Okupljanje impozantnog broja članova u tako kratkom roku doista je velik uspjeh, kao i činjenica da ste realizirali brojne aktivnosti unatoč iznimno malim sredstvima koje ste imali na raspolaganju"- kazao je Šarčević.

zlatna-dob-skupstina6
Na prvoj redovnoj skupštini Udruge umirovljenika 'Zlatna dob' uručene su zahvalnice članovima donatorima, a okupljeni su imali priliku uživati i u nastupu KUD-a Stružec koji ih je ovom prilikom podsjetio na stari običaj čehanja perja.zlatna-dob-skupstina4

zlatna-dob-skupstina5