nk-ekonomik-skupstina11mNa temelju odluke usvojene na ovogodišnjoj skupštini Kluba, Upravni odbor NK Ekonomik Donja Vlahinička će umjesto dosadašnjih 15 brojati devet članova. Za predsjednika Kluba izabran je Tone Mišković.

Kako je obrazloženo, zbog velikog broja članova čime se prvotno željelo unijeti svježine u radu, sastanak Upravnog odbora se zbog nedostatka kvoruma često uopće nije mogao održati. Iako je Klub doživio svojevrsnu krizu, dio uprave zauzeo je čvrst stav o potrebi nastavka rada. „Zadovoljan sam trenutnim odazivom igrača na treninge. Cilj nam je konsolidirati Klub u cijelosti, od uprave do same ekipe. Drugu Županijsku ligu smatram realnom"- rekao je novoizabrani predsjednik NK Ekonomik Tone Mišković koji je tu funkciju kroz dva mandata obnašao i ranije. U okviru svog obraćanja istaknuo je zadovoljstvo činjenicom da su u Klub pristupila dva nova igrača. Kako je rekao, okupljanje kvalitetnog broja igrača u proteklih mjesec dana za Klub već predstavlja znak jedne pobjede.

nk-ekonomik-skupstina11-1
Svoje uvjerenje u opstanak NK Ekonomik izrazio je i načelnik Josip Mišković pozdravljajući skupštinu. „Siguran sam da će se za sve probleme pronaći rješenje zahvaljujući ljudima koji su iskazali snažnu želju i volju za radom u ovom Klubu koji ima izuzetno bogatu tradiciju. S nedostatkom aktiviranja mladih u športu nažalost se suočavaju gotovo sva manja naselja. Ukoliko ne postoji drugo rješenje mogu se pronaći vanjski igrači, no izričiti sam protivnik bilo kakvog oblika njihova plaćanja"- naglasio je Mišković dodajući kako Klub i dalje može očekivati pomoć Općine Popovača koja znatna sredstva ulaže u šport.

nk-ekonomik-skupstina11-2

U ime općinske Zajednice športskih udruga Željko Kasik najavio je uvođenje vodovodne mreže u prostorije Kluba do početka prvenstva.
U okviru ove skupštine su, kako od strane članova uprave tako i od strane gostiju, posebne čestitke na nesebičnom zalaganju upućene tajnici Kluba, gospođi Mariji Đudarić, jedinoj ženi na ovom području koja se aktivno angažirala u radu jednog nogometnog kluba poljuljavši svojim snažnim doprinosom mit o nogometu kao sportu rezerviranom isključivo za muškarce.

nk-ekonomik-skupstina11-4

nk-ekonomik-skupstina11-3