Početna Vijesti Aktivnosti udruga Kultura Članovi PULS-a Moslavački štrk surađuju sa kutinskom Zajednicom Talijana
Članovi PULS-a Moslavački štrk surađuju sa kutinskom Zajednicom Talijana
Četvrtak, 25 Srpanj 2019 08:56

strk mU Kutini je održana 1. likovna kolonija Zajednice Talijana DANTE MOSLAVINA u suradnji sa slikarima PULS-a "Moslavački štrk". Za posebno ozračje likovne kolonije "LA VITA È BELLA" pobrinuli su se članovi i prijatelji Udruge Talijana Dante Moslavina koji su prostor ovog kulturnog događanja pretvorili u Italiju u malom.


Zajednica Talijana Dante Moslavina osnovana je 1998. godine sa svrhom očuvanja i razvoja nacionalnog, kulturnog i lingvističkog identiteta Talijana na području Sisačko-Moslavačke županije. Članovi Zajednice uvelike doprinose razvoju grada Kutina organizirajući mnogobrojne sportske, obrazovne, kulturne i društvene aktivnosti tijekom svih godina djelovanja. Uspješna prijateljska suradnja Zajednica Talijana Dante Moslavina i PULS-a "Moslavački štrk" primjer je dobro susjedskih odnosa i želje za unaprjeđivanjem kvalitete života te razvoja likovne kulture.
Likovnu koloniju "ŽIVOT JE LIJEP" otvorio je gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić, koji je dao potporu radu Zajednice Talijana Dante Moslavina, a slikarima PULS-a "Moslavački štrk" poželio uspješan rad na koloniji u Kutini.
Gosti i posjetioci likovne kolonije koja je odisala u retro izdanju, uživali su u talijanskom ambijentu, a umjetnici su likovno pričali priču o ljepotama domovine predaka domaćina. Dodatna motivacija slikanju i druženju je predivno "talijansko" okruženje uz poznate gurmanske delicije i kancone kojima su domaćini oplemenili kulturno događanje.
Sudionici lik.kolonije "LA VITA È BELLA" su: DAJANA BUDOVAC, MARIJA BOŽIĆ, ZLATA BENČEC, BORISLAV TUTIĆ, BRANKA VRBANIĆ, DIJANA MLINARIĆ DAIĆ, DANIJELA MAKOŠ REPAJA, JELENA SREDNOSELEC, ŽELJKO BREKA, ŽELJANA KOLJANIN, JOSIPA BENAC, JASNA MIHALIĆ, KORNELIJA MAROŠEVIĆ, DUBRAVKA PEGAN, MARIJA MILOŠEVIĆ, DUBRAVKA MIJATOVIĆ, MARIJA TOKIĆ, VESNA MAJSTOROVIĆ, MARIJA SILADI JAMBREŠIĆ i MARIJA PUKEC ŽIGIĆ.
"Lijepo vrijeme i dobra priprema doprinijeli su opuštenoj i ugodnoj atmosferi koja je inspirativno i sadržajno utjecala na sve učesnike, a posebice na umjetnike koji su svojim raznovrsnim likovnim pristupom oslikali priču o talijanskoj emigraciji, kulturnoj i povijesnoj baštini te njihovoj bogatoj tradiciji. Slike s kolonije ostat će u Zajednici i biti će izložene u njihovom prostoru, u Hebrangovoj ulici u Kutini, gdje ih građani mogu svakodnevno pogledati"- ističu Štrkovci.

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.