Početna Vijesti Aktivnosti udruga Kultura Članovi PULS-a 'Moslavački štrk' izlažu u Ozlju

Najave


Članovi PULS-a 'Moslavački štrk' izlažu u Ozlju
Petak, 02 Studeni 2018 14:02

ozalj mU Galeriji Zavičajnog muzeja Ozalj svečano je otvorena izložba "Otisci duše", Popovačke udruge likovnih stvaralaca "Moslavački štrk".

 

Zavičajni muzej Ozalj organizator je izložbe članova Udruge koja kroz 40 likovnih radova objedinjuje različite emocije i osobna promišljanja o bogatstvu ljudske duše.
Na otvorenju umjetnički opus rada PULS-a „Moslavački štrk" predstavio je ravnatelj i kustos Zavičajnog muzeja Ozalj Stjepan Bezjak, kojemu je u postavu izložbe pomogao muzejski savjetnik Miroslav Razum.
„Ponosni smo i počašćeni izlaganjem naših likovnih radova u rodnom mjestu naše velike slikarice Slave Raškaj, u Galeriji Zavičajnog muzeja Ozalj gdje je i stalni postav njezinih slika koje su mnogima umjetnička inspiracija", posjetiocima se obratila Marija Pukec Žigić, predsjednica Popovačke udruge „Moslavački štrk" koja djeluje od 2013. godine i vrlo je aktivna u organiziranju izložbi, likovnih kolonija i ostalih umjetničkih događanja kojima je cilj promocija likovne umjetnosti.
U nadi da će mnogobrojni posjetioci Muzeja tijekom mjesec dana održavanja izložbe „Otisci duše" zaviriti ispod dubine same slikarske površine i osjetiti ljepotu poruke koju umjetnici šalju, Stjepan Bezjak i Marija Pukec Žigić su zajednički otvorili izložbu.
Svi zainteresirani svakodnevno će moći razgledati izložbu do 2. prosinca, radnim danima od 8 do 16 sati, a vikendom i blagdanima od 10 do 16 sati. Muzej je otvoren i za grupne i za individualne posjete, a ova izložba u galerijskom prostoru je besplatna za posjetitelje.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.