Početna Vijesti Aktivnosti udruga Kultura Kulturno-umjetničko društvo 'Jelenčanka' nastupilo u Istri

Najave


Kulturno-umjetničko društvo 'Jelenčanka' nastupilo u Istri
Utorak, 03 Listopad 2017 10:05

ISTRA MKulturno – umjetničko društvo 'Jelenčanka' iz Gornje Jelenske predstavilo se u Istri, točnije u Novigradu plesom i pjesmom na tri tamošnja trga.

Na oduševljenje mnogobrojne publike izveli su splet moslavačkih plesova, a sve to uz pratnju tamburaša na pjesme Po livadi pala kiša rosulja, Lijepa moja goro zelena, Mlada snaša kolo vodi, Miškova polka, Kolovraški te O jelenska selo moje malo.
Uz KUD 'Jelenčanka' nastupili su i domaćini, KUD 'Dajla', a sve to povodom Svjetskog dana turizma uz potporu TZ Novigrad pokazavši kako suradnja zelene i plave Hrvatske može biti lijepa i plodonosna.
Osim nastupa, odnosno predstavljanja moslavačkih običaja Istrijanima, ovo je društvo sa svojim gostima obišlo sve značajne kulturno – povijesne znamenitosti u okolici ovog malog gradića, poput nacionalnog parka Brijuni i amfiteatra u Puli.
Inače, kulturno – umjetničko društvo 'Jelenčanka' osnovano je 2010. godine i kao takvo najmlađe je društvo s područja Grada Popovače. Broji oko 55 članova koji aktivno djeluju kroz plesnu odraslu, dječju, pjevačku i tamburašku sekciju. Društvo je to s iznimno zapaženim uspjesima na različitim gostovanjima i smotrama širom Sisačko - moslavačke županije, no i cijele Hrvatske pa i u inozemstvu, a koje ulaže mnogo truda i rada u očuvanje kulturne baštine ovog kraja.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.