Početna Vijesti Aktivnosti udruga Sport Udruga slijepih obilježila Međunarodni dan bijelog štapa
Udruga slijepih obilježila Međunarodni dan bijelog štapa
Petak, 18 Listopad 2019 13:44

udruga slijepih mUdruga slijepih i slabovidnih osoba Kutine i dijela Sisačko- moslavačke županije obilježila je Međunarodni dan bijelog štapa, odnosno Svjetski dan slijepih osoba.

U programu obilježavanja predstavljeni su rad i aktivnosti udruge tijekom godine te su promovirane audio-zbirke pjesama Jasne Fuček i Kristine Semenjuk, članica Udruge. Udruga slijepih i slabovidnih osoba Kutine i dijela SMŽ najstarija je humanitarna udruga na području Grada Kutine, koja je s radom počela 1955. godine, podsjetila je tajnica Brankica Mudrić. Dodala je kako Udruga svojim aktivnostima nastoji senzibilizirati javnost za potrebe slijepih i slabovidnih osoba te članovima udruge pružiti konkretnu pomoć. „I danas je uloga Udruge slijepih da stvaranjem tehničkih i drugih uvjeta za poboljšanje zdravstvenog stanja članova i senzibiliziranje javnosti za potrebe slijepih osoba. Danas djelujemo na području gradova Kutina, Popovača i Novska te općina Velika Ludina, Lipovljani i Jasenovac sa oko 80 članova. Surađujemo i sa ostalim srodnim udrugama čiji su članovi osobe sa invaliditetom"- istaknuo je predsjednik Udruge Mario Merhaut. U ime svih gradova i općina na čijem području djeluje Udruga slijepih, okupljene na ovom susretu pozdravio je gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković izrazivši podršku njihovu radu i čestitajući im na uspješnim rezultatima koje kontinuirano ostvaruju. U prigodnom programu svečanog obilježavanja Dana bijelog štapa predstavljene su aktivnosti i programi Udruge slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ kroz izložbe predmeta nastalih na kreativnim radionicama te u glazbenom programu. (izvor: https://www.facebook.com/KuTina.HR/)

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.