koros 2 mStreličarski klub Koros je u nedjelju, 13.10.2019. u dvorani OŠ Zorka Sever u Popovači organizirao 5. međunarodni dvoranski turnir kategorije "World Archery 2x18m". Ovo je ujedno bio i prvi turnir Hrvatske streličarske lige i Hrvatskog streličarskog Kupa za dvoransku sezonu 2019./2020.


„Organizacija turnira je prošla besprijekorno, a svi streličari i posjetitelji su mogli uživati u natjecanju u novoizgrađenoj športskoj dvorani OŠ Zorka Sever u Popovači.
Na turniru je nastupilo 80-ak streličara iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine, u ukupno pet stilova (Zakrivljeni luk, Složeni luk, Goli Luk, Instinktivni luk i Dugi luk) i šest starosnih skupina (Djeca do 12 godina, Djeca do 14 godina, kadeti, Juniori, Seniori i Veterani). SK Koros je na turniru bio zastupljen sa dvije streličarke:
Veseljak Laura, Složeni, djevočice do 12 godina
Nosil Katarina, Goli luk, seniorke.
Na debitantskom nastupu Laura se okitila zlatnom medaljom, dok je Katarina Nosil bila jako dobra drugoplasirana u svojoj kategoriji te je osvojila srebrnu medalju.
Prvi dio turnira je uspješno završen oko 13h, a srušen je i jedan državni rekord (goli luk, djevojčice do 12 godina) - Paola Bauman iz Streličarskog kluba Sisak popravila je državni rekord na 495 krugova (čeka se službena potvrda Hrvatskog Streličarskog Saveza).
U nastavku turnira održane su eliminacije za Hrvatski streličarski kup u apsolutnim kategorijama za Zakrivljeni luk i Složeni luk. Zahvaljujemo na podršci i pomoći svim sponzorima s kojima smo uspješno organizirali naš peti dvoranski turnir" – poručuju iz kluba.

Popis svih do sada osvojenih medalja članova SK Koros možete pronaći ovdje: https://sites.google.com/site/koroskutina/sk-koros-medalje