ilustracija_policijaJučer, 30. lipnja oko 22 sata u Voloderu se dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao biciklist- javlja policija.

Naime, 29-godišnji mještanin Volodera upravljao je osobnim automobilom kutinskih registracijskih oznaka te je najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine prednjim dijelom vozila udario u zadnji kotač bicikla kojim je upravljao 20-godišnji mladić iz Potoka, a koji se uz desni rub kolnika kretao u istom smjeru. Od siline udarca biciklist je pao na kolnik te je od zadobivenih ozljeda preminuo, dok je 29-godišnjak svojim automobilom napustio mjesto događaja. Ubrzo je pronađen na adresi prebivališta te je alkotestiranjem utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 1,19 promila.
Tijelo stradalog bicikliste je prevezeno na odjel patologije sisačke Opće bolnice. Obdukcijom je utvrđeno da su uzrok njegove smrti opsežne ozljede glave.
Zbog vršenja očevida županijska cesta Kutina – Popovača je od 22.30 do 2 sata bila zatvorena za promet, koji se preusmjeravao okolnim cestama.
Zbog kaznenih djela izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći osobi koja je teško tjelesno ozlijeđena u prometnoj nesreći, ovaj 29-godišnji vozač će biti kazneno prijavljen.