Početna Vijesti
U Osekovu svečano proslavljen blagdan sv. Ane
Ponedjeljak, 29 Srpanj 2019 13:38

svana mU Osekovu je u petak, 26. srpnja obilježen blagdan sv. Ane, zaštitnice župe koja teritorijalno obuhvaća i okolna naselja Potok, Stružec i Donju Jelensku.


Proslava je započela svečanim misnim slavljem u mjesnoj crkvi poznatoj kao 'majka svih moslavačkih crkava', kojeg je u koncelebraciji svećenika iz kutinskog dekanata predvodio vlč. Marko Ocvirek, župnik iz župe Svetog Trojstava kod Bjelovara prenoseći vjernicima snažnu poruku sv. Ane s naglaskom na njezinu ulogu u obitelji.

Središnjem slavlju prethodila je trodnevnica uz klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i svetim misama, a proštenje u Osekovu privuklo je iznimno velik broj vjernika iz Osekova, susjednih naselja ali i šire okolice koje je srdačno pozdravio župnik Dražen Lauc. Na samom završetku mise, vlč. Lauc izrazio je duboku zahvalu na suradnji župnicima koji uskoro odlaze iz dekanata- prečasnom Dragutinu Papiću, župniku iz Kutine i vlč. Nikoli Majcenu, župniku iz Volodera. Proslavu su svojom nazočnošću uveličali i zamjenik sisačko- moslavačkog župana Roman Rosavec, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković,  kutinski gradonačelnik Zlatko Babić te predsjednik popovačkog Gradskog vijeća Ivica Keser.
Za sve okupljene hodočasnike članovi Športsko- ribolovne udruge Štuka pripremili su podjelu lovačkog gulaša i šarana s rašlji, a uslijedio je i prigodni zabavni program uz 'Trio bećare' i TS PRIMA BEND.

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.