Početna Vijesti
U Popovači predstavljanje Domazetove knjige «Domovinski rat 1991.-1995. – strateški pogled»
Četvrtak, 10 Veljača 2011 13:42

knjiga-hrvatski-domovinski-rat-mOdbor za branitelje Općine Popovača organizira promociju knjige «Domovinski rat 1991.-1995. - strateški pogled» autora admirala Davora Domazeta- Loše, koja će se u Domu kulture Popovača održati u četvrtak, 24. veljače s početkom u 18 sati.

Knjiga je napisana povodom petnaeste obljetnice oslobodilačke operacije «Oluja» i predstavlja cjeloviti prikaz i sveobuhvatano tumačenje rata na području bivše Jugoslavije, a takvih knjiga nažalost nema u Hrvatskoj.

Naime, u knjizi koja će biti predstavljena opisani su svi relevantni događaji, procesi, pregovori i operacije na 'velikom ratištu', to jest na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine i koji se promatraju u kontekstu svjetske političke scene. Knjiga je namjenjena svima koji uistinu žele upoznati pozadinu jugoslavenske upravljane krize, glavne njezine protagoniste i njihove uloge, bilo da je riječ o srpskim, hrvatskim, muslimanskim ili međunarodnim pojedincima i institucijama, ili njihovim državama.

Problematici je pristupljeno sa stručnog, znanstvenog i povijesnog stajališta. Izvori na kojima je pisana knjiga pretežito su srpski, britanski, američki i obavještajni, a tek djelomično hrvatski, što knjizi daje posebu specifičnu težinu.

Knjigu će u multimedijskom iskazu predstaviti sam autor.

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.