večer škrleta 3 mU subotu je u Popovači održana IX. Večer škrleta i moslavačke kuhinje koja je do sad okupila najviše i sudionika i posjetitelja.

Za ovogodišnju organizaciju zaslužni su Turistička zajednica Grada Popovače zajedno s Udrugom vinogradara i voćara Škrlet i Proizvođačkom organizacijom Škrlet.
Okupili su oni tako na ovoj enološkoj i gastronomskoj večeri mnoge vinare amatere koji su predstavili svoje škrlete, kao i one profesionalne. Predstavljen je i novi zajednički škrlet sedam najvećih moslavačkih proizvođača vina - Ilovčak, Jaram, Florijanović, Miklaužić, Mikša, Trdenić i Voštinić-Klasnić.
O važnosti škrleta za ovaj kraj i njegovom potencijalu govorili su predsjednik Udruge vinogradara i voćara Škrlet Igor Kovačević, predsjednik PO Škrlet Tomislav Trdenić, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković i zamjenik župana Sisačko - moslavačkog Roman Rosavec.
Večer su dodatno obogatili svojim nastupom KUD „Moslavka" iz Gornje Gračenice, a nakon čega je uslijedila prezentacija moslavačke hrane koju su pripremile vrijedne ruke brojnih ugostitelja s područja Popovače te gostiju iz Male Ludine, Garešnice i Rijeke.
Dodajmo kako je manifestaciji prethodio znanstveno-stručni skup pod nazivom "Novo ruho Škrleta" u organizaciji Proizvođačke organizacije Škrlet.
Tom prigodom državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak održao je prezentaciju "Proizvodačke organizacije i učinkovito upravljanje resursima".
"Način na koji je Proizvođačka organizacija "Škrlet" u jedinstvenoj zajedničkoj boci omogućila tržištu ujednačenu kvalitetu vina autohtone sorte Škrlet velik je iskorak u dosadašnjoj hrvatskoj praksi poslovnog udruživanja poljoprivrednika. Primjer je to koji bi trebale slijediti i ostale proizvođačke organizacije, neovisno kojem sektoru poljoprivredne proizvodnje pripadaju, odnosno koje proizvode zajednički plasiraju na tržište" – istaknuo je Majdak te dao „vjetar u leđa" moslavačkim vinarima.