duoemmaleeplakat1 mSutra se u Popovači održava koncert klasične glazbe Duo EmmaLee s početkom u 19.00 sati u Domu kulture.


Nešto više o glazbenicama koje će Vam se predstaviti – Lidiji Ljubičić koja svira flauta i Emi Stein koja svira gitaru donosimo u nastavku teksta.
Duo EmmaLee osnovan je u Zagrebu 2008. godine. Otada, kroz brojne koncerte diljem Hrvatske i vodeće festivale u zemlji i inozemstvu (scena „Amadeo", ciklusi „Zagrebački prsten" i „Fortissimo possibile", Kunstbunker music festival, Murski festival gitare, Jewish fim festival, Nuits Musicales de Cieux, Sarajevo Art, Beograd, Herceg Novi GuitarArt Summer fest, Rapske glazbene večeri, ciklus Zagrebački umjetnici zagrebačkoj publici, Salon Očić, Dani gitare...) duo EmmaLee predstavio je publici bogati repertoar glazbe pisane za flautu i gitaru. 2016. godine jedan od vodećih skladatelja, Dušan Bogdanović, posvetio je Emi Stein djelo za flautu i gitaru, 'The Golden Flower Visitations' u izdanju Doberman-Yppan editions. Pored tog djela, duo EmmaLee premijerno je predstavio hrvatskoj publici mnoga djela iz repertoara za flautu i gitaru (glazbu Dušana Bogdanovića, Atanasa Ourkouzounova, Nikite Koškina, Jasona Taylora, Laurenta Boutrosa i Miroslava Tadića).
Lidija i Ema surađivale su u koncertnim projektima s lutnjistom/gitaristom Edinom Karamazovim, sopranisticom Davorkom Horvat te violinisticom Kornelijom Palle.
LIDIJA LJUBIČIĆ započela je svirati flautu u dvanaestoj godini uz prof. Nevenku Preiss. Njezin spoj sa flautom odveo ju je do Muzičke akademije u Zagrebu, na kojoj stiče diplomu (u klasi prof. Vesne Košir) i magisterij (u klasi doc. Renate Penezić). Uz niz prvih nagrada na državnim natjecanjima glazbe, Lidija je dobitnica Nagrade «Darko Lukić» na 36. tribini mladih glazbenih umjetnika, Rektorove Nagrade i Nagrade Grada Samobora za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja na 29. Samoborskim glazbenim jesenima.
Usavršavala se na brojnim majstorskim tečajevima poznatih flautista i pedagoga.
Kao solistica nastupala je uz Zagrebačku filharmoniju pod vodstvom maestra Pavla Dešpalja te nekoliko puta uz Zagrebačke soliste. Među brojnim suradnjama s drugim glazbenicima (Mirjana Krišković, Davorka Horvat, Bruno Philipp, Kornelija Palle, Tajana Vukelić Peić i dr.), ističe se njena dugogodišnja suradnja sa pijanistom Ivanom Batošem, i ona sa gitaristicom Emom Stein u duu EmmaLee, sa kojom od 2008. nastupa diljem Hrvatske i inozemstva. Od 2012. godine članica je Zagrebačkog anasambla flauta pod vodstvom Renate Penezić, sa kojim je ove godine snimila CD Carousell. Pored klasičnog koncertnog djelovanja, Lidija također sudjeluje u umjetničkim projektima povezujući glazbu i druge izvedbene umjetnosti, te se bavi zvukoterapijom- sviranjem gonga i zvučnih zdjela. Lidija podučava flautu na glazbenoj školi "Fran Lhotka" u Sisku i Petrinji.
EMA STEIN muzički put započela je u rodom Zadru, gdje poduku iz gitare dobiva od učiteljice Mirjane Supičić. Školovanje je nastavila u Zagrebu na Glazbenom učilištu Elly Bašić u klasi prof. Ante Čaglja, školi na kojoj danas predaje gitaru. Diplomirala je na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji 2004., gdje je studirala sa profesorima Antom Čagljem i Darkom Petrinjakom. Djeluje kao solistica na gitari i na lutnji, i kao komorni muzičar. Okosnicu njezine karijere čini duo sa flautisticom Lidijom Ljubičić (duo EmmaLee) osnovan 2008.g. Ema nastupa sa ansamblima za ranu glazbu Marco Polo i Minstrel. Pozornicu je dijelila sa Edinom Karamazovim, Kaliopi, sopranisticama Nelom Šarić, Davorkom Horvat i Martinom Latin-Kolega, lutnjistima /gitaristima Igorom Parom i Darkom Karajićem, pjevačicom i orguljašicom Elenom Roce. Djeluje također u duu sa pijanistom Antom Milićem sa kojim je praizvela djelo Tomislava Uhlika Scarlatti in love. Koncertna putovanja odvela su je u većinu hrvatskih gradova, u susjedne zemlje, u Francusku, Irsku i Njemačku. Koncerte je održala na vodećim manifestacijama u regiji: Večeri u sv.Donatu, Koncerti u salonu Očić, ciklus Zagrebački umjetnici zagrebačkoj publici, scena Amadeo, Guitar art festival Herceg Novi, Vojvođanski festival gitare, Dvigrad festival, Zagrebačke ljetne večeri, Lubeničke večeri, Koncerti u Eufrazijani, Rapske glazbene večeri itd.


PROGRAM


Pietro Locatelli (1695.-1764.): Sonata u G- duru
Adagio
Allegro
Largo
Allegro

Stephen Goss (1961.-): Welsh folksongs

Dafydd y Garreg Wen (David of the White rock)
Lliw Gwyn Rhosynyr Haf (White rose of summer)
Lisa Lân (Fair Lisa)
Wrth fynd hefo Deio i Dywyn (As I went with Deio to Dywyn)
Suo -gân (Lullaby)
Hela'r 'Sgyfarnog (Hunting the hare)

Mario Nardelli (1927.-1993.): Dva stara dubrovačka plesa
Contradanza
Saltarello „Linđo"

Astor Piazzolla (1921.-1992.): Histoire du tango
Bordel 1900
Café 1930
Nightclub 1960

Laurent Boutros (1964.-): Amasia