dani kruha mNa Trgu II u Popovači u subotu je održana centralna svečanost 'Dani kruha' u sklopu listopadske manifestacije 'Jesenski plodovi Grada'.


Riječ je o programu kojeg su zajedno, uz potporu gradske Turističke zajednice, pripremile brojne udruge s popovačkog područja, popovačke osnovne škole i Dječji vrtić te gradska Knjižnica i župa sv. Alojzija Gonzage. Kako su poručili organizatori, cilj ove manifestacije koja se već godinama provodi u odgojno- obrazovnim ustanovama i udrugama, jest kroz predstavljanje svojih proizvoda i aktivnosti među građanima popularizirati bogatstvo tradicije i baštine moslavačkog kraja te zajedno izraziti zahvalu za plodove zemlje. Kroz protekla dva tjedna tako je ovaj program okupio mnoštvo djece i odraslih na različitim predavanjima, radionicama i pričaonicama, izložbama i predstavama, a manifestacije Dani meda i Dani kruha potaknule su kreativnost i maštovitost voditelja i sudionika.
Centralna svečanost ovogodišnjih Dana kruha otvorena je formiranjem vesele povorke predvođene zapregama Konjogojske udruge Moslavina, a u kojoj su sudjelovali članovi popovačkih mažoretkinja i dječje sekcije KUD-a Jelenčanka, polaznici Dječjeg vrtića i učenici Osnovne škole Popovača . Povorka je od Pastoralnog centra župe sv. Alojzija prodefilirala kružnim tokom do Trga II. gdje je centralnu svečanost otvorio gradonačelnik Josip Mišković, a blagoslovio je popovački župnik Ivan Petrović. Na pozornici je potom održan prigodni program popovačkih mažoretkinja, polaznika vrtićke skupine Pčelice pod vodstvom svojih odgojiteljica, kao i učenika OŠ Popovača polaznika dramske sekcije i školskog zbora. Osim bogatog glazbeno- dramskog programa na pozornici, posjetitelji su imali priliku razgledati brojne štandove i degustirati različite kolače i ostale domaće proizvode. A svoje proizvode i aktivnosti na štandovima su predstavili Zadruga OŠ Popovača 'Jelenak', predstavnici OŠ Zorke Sever, Knjižnica i čitaonica, Udruga vinara i voćara 'Škrlet', Udruga pčelara 'Lipa', predstavnici KUD-a Jelenčanka, Udruga 'Popovački plet' te članovi Župnog Caritasa i kreativnih radionica djece, mladih i odraslih popovačke župe sv. Alojzija Gonzage. Pored mnogobrojnih posjetitelja s ovog područja, manifestaciji su nazočili i članovi Udruge osoba s invaliditetom 'Suncokret' iz Velike Gorice koji su ovom prilikom posjetili i Tradicijsku okućnicu u središtu Popovače.