Početna
U Popovači prikazan dokumentarni film 'Štafeta smrti'
Ponedjeljak, 15 Travanj 2019 11:53

stafeta smrti mU subotu je u Domu kulture Popovača prikazan dokumentarni film 'Štafeta smrti', redateljice i scenaristice Nade Prkačin.


Da se nikad ne smije zaboraviti nemjerljiv doprinos koji su branitelji dali za stvaranje slobodne i nezavisne Domovine, prije svega one koji su za hrvatsku neovisnost dali ono najvrednije, svoje živote podsjetio je gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković.
'Štafeta smrti' govori o 11 hrvatskih branitelja koji su u proboju iz okupiranih Bogdanovaca 10. studenog 1991. krenuli u ''štafetu smrti'' o čemu je nešto više rekao Damir Radnić, pukovnik Hrvatske vojske i HOS-a, 60% HRVI, jedan od ratnih zapovjednika iz Vukovara i zapovjednik HOS-a u Bogdanovcima, a ujedno i promotor filma Štafeta smrti napomenuvši kako su jedini danas preživjeli od njih 11 Đuro Kovačević i Ivica Jurčan, koji su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili nakon što je prvi u proboju nedaleko od Marinaca nagazio na minu.
Upravo Ivica Jurčan u subotu je u Popovači još jednom gledajući film prošao strahote koje je preživio tada te je pozdravio sve prisutne posjetitelje.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.