Početna
In memoriam: Dane Nikšić
Ponedjeljak, 11 Veljača 2019 12:23

dane nikšić mU subotu, 09. veljače 2019. godine je u 71. godini života preminuo Dane Nikšić, bivši načelnik Općine Popovača i dugogodišnji sudionik društvenog i političkog života ovog područja.


Dane Nikšić rođen je 20. srpnja 1948. godine u Kompolju u Lici. Sin Jose i Nedjeljke rođ. Degoricija. Osnovnu školu završio je u Kompolju, a srednju Šumarsku u Karlovcu. U šumarstvu je radio od 1970. godine, pretežito kao poslovođa i revirnik u Šumariji Popovača, a u zasluženu mirovinu otišao je s krajem 2013. godine. Skoro cijeli životni vijek proveo je u Popovači.
Kao aktivni sudionik političkog života ovog područja bio predsjednik Savjeta Mjesne zajednice te kasnije obnašao dužnost načelnika Općine Popovača u razdoblju od 1998. do 2001. godine. Primio je razna priznanja za društveni rad te je na njegovu inicijativu osnovano Likovno društvo 'Moslavački krug', kao što je bio i aktivan član Lovačke udruge Fazan iz Volodera.
Komemoracija Dani Nikšiću održat će se u utorak, 12. veljače s početkom u 13.00 sati u prostoru Doma kulture u Popovači, a ispraćaj je istoga dana u 15.30 sati ispred mrtvačnice na mjesnom groblju Popovača.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.