Početna

Najave


Moslavina predstavljena kao odlično turističko odredište
Srijeda, 11 Srpanj 2018 10:45

obilazak moslavine 2 mU organizaciji vinarije Florijanović , a u suradnji s DMK „Zrin" i uz vođenje promotorice u turizmu Željke Balja dvadesetak novinara obišlo je tijekom jednodnevnog izleta Moslavinu.


Vinarija August, odnosno moslavački čardak, zaštićeni objekt autohtone arhitekture, koji je obnovljen u suradnji s konzervatorima, a ujedno i restoran u kojem domaćini sljubljuju vina i domaću kuhinju bila je prvo odredište, nakon čega su se svi uputili u Tradicijsku okućnicu.
U Tradicijskoj okućnici, odnosno starom trijemu „Zorka Sever" dočekao ih je predsjednik Likovnog društva Moslavački krug Josip Đoni Kovač koji je između ostalog svima objasnio tko je Zorka Sever bila. „Zorka Sever je bila multimedijalna umjetnica, slikar, etnograf, lingvist i pripovjedač, pjesnik i zaljubljenica u svoj rodni zavičaj – Moslavinu. Njezin je život bio uvelike posvećen etnografskim istraživanjima, izučavanju i otkupljivanju vrijednih i rijetkih predmeta, bilježenju naziva i oblika tradicijskih rukotvorenih radova te kreiranju vlastitih".
U novom Vinskom dvoru u Popovači je zatim predstavljena Udruga vinogradara i voćara Škrlet, a kušala su se i vina profesionalnih vinarija Miklaužić, Trdenić i Florijanović s posebnim naglaskom na autohtonu sortu Škrlet.
Kao turistička zanimljivost predstavljena je i barokna crkva sv. Ane u Osekovo, napravljena još 1729. Godine, a svi novinari upoznati su i s informacijom kako ujesen započinje i izgradnja novog prijemnog centra u Osekovu, pod nazivom 'Crna roda' vrijednog oko 16 milijuna kuna.
Osim našeg kraja, izletnici su posjetili i Čigoč, Mužilovčicu, Lonju, Krapje, Jasenovac i Plesno.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.