Početna
Uz akciju u središtu Popovače obilježen Svjetski dan zdravlja
Ponedjeljak, 09 Travanj 2018 13:29

dan zdravlja 2018 mUz javnozdravstvenu akciju održanu u središtu Popovače, Neuropsihijatrijska bolnica Dr. Ivan Barbot i Zavod za javno zdravstvo SMŽ obilježili su u subotu Svjetski dan zdravlja.


Djelatnici popovačke Bolnice ovom su prilikom svim zainteresiranim građanima vršili besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi. „Geslo ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja je „Univerzalna zdravstvena zaštita: svatko, svugdje", a cilj aktivnosti koje se provode je unapređenje zdravlja svih ljudi"- istaknuli su predstavnici NPB 'Dr. Ivan Barbot' uz poruku kako „Za zdravlje nikad nije kasno!".
Tema akcije Zavoda za javno zdravstvo SMŽ bila je prevencija ovisnosti o alkoholizmu, pušenju i kocki, a u sklopu predstavljanja projekta „KRON"II. „Građani su se ovom prigodom informirali o različitim aspektima pomoći u prevenciji i liječenju ovisnosti ,te su im podijeljene brošure i prigodni materijali projekta Ministarstva zdravstva "KRON" II, koji Zavod provodi u suradnji sa KLA Kutina"- naglasila je dr. Marija Starčević te istaknula da Univerzalna zdravstvena zaštita ne obuhvaća samo liječenje pojedinaca, nego i aktivnosti za cijelu populaciju.
Među brojnim građanima Popovače i okolice, akciju je svojim dolaskom podržao i gradonačelnik Josip Mišković.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.