potpisivanje ugovora udruge 33 mGradonačelnik Josip Mišković danas je u Gradskoj vijećnici u Popovači potpisao ugovore o financiranju sa svim udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna Grada Popovače za ovu godinu.

Na predmetni Javni poziv svoje programe, projekte, manifestacije i aktivnosti prijavljivale su udruge iz područja kulture, socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, udruge proistekle iz Domovinskog rata, tehničke kulture, poljoprivrede te drugih područja od interesa za opće dobro.
„Ukupno su za potpore udrugama Proračunom Grada Popovače u ovoj godini planirana sredstva u iznosu od 858.000,00 kuna. Potpore su dakle, u odnosu na prethodne godine, ostale u jednakim okvirima budući unatoč gospodarskoj stagnaciji nastojimo zadržati razinu društvenih aktivnosti na našem području. Ugovore o financiranju potpisali smo sa 55 udruga"- ističe gradonačelnik Josip Mišković.
Pored navedenih sredstava potpore djelovanju udruga, Grad Popovača putem Vatrogasne zajednice predviđa financiranje dobrovoljnih vatrogasnih društava sa svog područja u iznosu od 1,5 milijun kuna, dok se za sufinanciranje programa u području sporta u 2017. godini izdvojilo 844.400,00 kuna. Grad će, osim ovih sredstava, dodatno financirati izgradnju sportskih objekata, obnovu vatrogasnih domova i spremišta s otprilike 1,5 milijun kuna.