dorijan-mPopovački učenici Vilim i Dorijan Lendvaj su pod mentorstvom Darka Rakića izborili prva mjesta na državnom natjecanju iz informatike- računalstva (Infokup 2012) održanom u Primoštenu koje je okupilo 195 polaznika osnovnih i srednjih škola.

S osvojenim maksimalnim brojem bodova Vilim je državni prvak za šeste razrede u kategoriji Logo, dok je Dorijan državni prvak za druge razrede. On je inače najmlađi učenik koji se plasirao na državno natjecanje iz informatike zahvaljujući svojim izvrsnim rezultatima i ukupno je peti od osmorice natjecatelja koji su pisali zadatke u konkurenciji do petog razreda. Zajedno s jednim učenikom trećeg razreda, na svečanosti otvorenja 21. Državnog natjecanja iz informatike i računalstva Dorijanu je od strane ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje Vinka Filipovića zato uručeno i posebno priznanje.
Organizatori ovogodišnjeg Infokup-a bili su  Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje i DUMP Udruga mladih programera, a suorganizator je Hrvatska akademska istraživačka mreža CARNet.